Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu önümüzdeki sezon ekonomik olarak yıldız transferi yapmayı düşünmediklerini söyledi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, önümüzdeki sezon ile ilgili olarak yapmış oldukları transfer çalışmaları hakkında konuştu. Önceliklerinin 3 mevkiiye takviye yapmak olduğunu söylerken yıldız transferi beklenmemesi gerektiğini söyledi.

06.06.2022-14:42 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-14:42)

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşarak uzun yıllar devam eden hasretine son vermeyi başaran Trabzonspor, taraflı tarafsız herkesin büyük bir beğenisini kazanmıştı.

Şampiyon Trabzonspor’da önümüzdeki sezon için çalışmalar başlarken, bordo mavililerde transfer çalışmaları da merak içerisinde bekleniyor.

Demirören Haber Ajansı’nın konuğu olan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, taraftarların merak içerisinde beklediği önümüzdeki sezonun transfer çalışmaları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ahmet Ağaoğlu, yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Transferde önceliğimiz 3 mevkii'

Transferle alakalı olarak geçtiğimiz sezon yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzerini şu an yürütüyoruz. Direkt olarak hocanın mevkiisel olarak öncelik verdiği 3 mevki var. Onla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3 mevkiinin haricinde alternatif olarak kadroya katmak istediği oyuncular var. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de hocamızın B planı olarak gitmesi muhtemel oyuncuların yerine kadroya katacağımız oyuncular var. Onlar da şu anda üçüncü fazda diyelim. O noktada da çalışmalarımız devam ediyor. Bütün hedefimiz geçen sene olduğu gibi kilit noktadaki oyuncularımızı hazırlık kampının ilk gününe yetiştirmek.


'Transfer çalışmalarımız devam ediyor'

Daha Avrupa’da transfer penceresi açılmadı. İzleme ekipleri raporlarını teknik kadroya ulaştırdılar. Teknik kadrolar üzerinde çalışıyorlar. İşin bir de finansal tarafı var. Kulüplerin yönetimleri ve finans departmanları gerekli çalışmaları yapacaklar. Ayıracakları bütçeler ne olacak, onlar da hangi mevkilere ve nasıl bir bütçe içerisinde takviye yapacakları konusunda veya satacakları oyuncularla ilgili olarak tam olarak netleştirmiş sayılmazlar. Tabiii ki plan ve programını yaptı ama daha kimse pazara çıkmadı. Transfer penceresi de açılmadan bu kadar yoğun transfer konuşmalarının da gündemde olması emin olun sağlıklı değil. Ortaya 10 tane oyuncu ismi atılıyor, her gün bir başka oyuncu transfer ediliyor. Anlaşmada son noktaya gelindi, ufak tefek pürüzler kaldı falan filan... Bizle alakalı olarak ismi zikredilen 2-3 oyuncuyla beraber sözleşmede son noktaya gelinmesini bırakın o oyuncular Trabzonspor Kulübü'nün gündeminde dahi değil. Taraftarın heyecanını da üst noktada tutmak için sürekli gündemde tutulan bir konu ama spekülasyona da çok açık bir konu.

'Yıldız futbolcu ekonomik olarak çok zor'

Transferde sürpriz herkes için sürpriz olur. Bakarsınız sizin yapınız ve ekonomik şartlarınıza çok uygun bir oyuncu size de çok katkı vereceğinize inandığınız bir oyuncuyla her an karşılaşabilirsiniz. Bu yönetim için de sürpriz olur. Herkes için, medya için, taraftar için de sürpriz olur. Şampiyon oldunuz, şampiyon liginde Play-off oynayacaksınız, gruplara kalma şansınız bir hayli yüksek ve hemen hemen de bizimle aynı kalibrede takımlarla Play-off maçı oynayacağız. Şampiyonlar liginde oynayacağımız için veya şampiyon olduk diye önümüzdeki sene de aynı iddiamızı sürdüreceğiz diye çok farklı transferler beklenilmesin. Trabzonspor’un geçmişte uygulamış olduğu transfer politikası neyse o politikanın bir benzeri uygulanacak. Tabii ki kadroyu biraz daha alternatifli ve geniş tutmak zorundayız. Avrupa’da mücadele edeceğiz, Süper Lig’de mücadele edeceğiz, Aralık ayından itibaren Türkiye Kupası maçları oynanmaya başlanacak. Geçtiğimiz seneye kıyasla biraz daha alternatifli ve geniş kadroya ihtiyacımız var. Beni tanıyan herkes Trabzonspor’un yıldız futbolcu değil de Trabzonspor’a verim verecek, Trabzonspor’da performans gösterecek ve Trabzonspor’un mücadele gücüne güç katacak oyunculara ihtiyacı var. Bugün yıldız futbolcu dediğinizde kimi kaça alacaksınız? Trabzonspor kulübü 10-15 milyon Euro bonservis bedeli veya bir oyuncuya 3-4 milyon Euro maaş verebilecek finansal yapıya sahip bir takım değil. Bu bizim için dezavantaj gibi görünen bu durumu mücadele gücümüzü artırarak ve camianın dinamiklerini kullanarak bu açığı kapatmak düşüncesinde olan bir kulübüz. Bir anlamda da bu sene şampiyonluğun gelmesi de bütün bu öğelerin bir araya gelmesiyle mümkün oldu. Taraftar tarafında nasıl algılanacak ve değerlendirilecek bilemiyorum ama çok uzun ve titiz çalışmalar neticesinde gerçekleşen transferler olacaklar bunlar.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal