Trabzonspor Antalyaspor maçında ne pankartı açtı? Fenerbahçe neden suç duyurusunda bulundu?

Fenerbahçe Kulüp Başkanı olan Ali Koç, yapmış olduğu bir basın toplantısı sırasında Trabzonspor 'un açmış olduğu pankart ile ilgili çok sert biçimde tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü Trabzonspor - Antalyaspor maçı sırasında seyirci tribününden açılan pankart hakkında savcılığa suç duyurunda bulunmuştu. Peki Trabzonspor taraftarlarının açtıkları pankart nedir? Trabzonspor Antalyaspor maçında hangi pankart açıldı? Fenerbahçe yönetimi hangi pankart için savcılığa suç duyurusunda bulundu? İşte detayları..

06.05.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-17:22) Trabzonspor Antalyaspor maçında ne pankartı açtı? Fenerbahçe neden suç duyurusunda bulundu?

Fenerbahçe Kulüp Başkanı olan Ali Koç, yapmış olduğu bir basın toplantısı sırasında Trabzonspor 'un açmış olduğu pankart ile ilgili çok sert biçimde tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü Trabzonspor - Antalyaspor maçı sırasında seyirci tribününden açılan pankart hakkında savcılığa suç duyurunda bulunmuştu. Peki Trabzonspor taraftarlarının açtıkları pankart nedir? Trabzonspor Antalyaspor maçında hangi pankart açıldı? Fenerbahçe yönetimi hangi pankart için savcılığa suç duyurusunda bulundu?

Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç, 5 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında spor dünyasına dair birtakım çarpıcı açıklamaları dile getirdi. Koç, Trabzonspor taraftarları tarafından açılan pankart içinde sert bir şekilde tepkisini ortaya koydu. '' Henüz 12 yaşında olan bir çocuğun ' Formanı alabilir miyim? ' şeklinde yazılı olan pankartı saha içerisine alınmadı. Ancak bu paçavra nasıl oldu da içeriye alınabildi? İstanbul 'da kurallar farklı mı işliyor? Bu pankartları asan kişiler, yol veren kişiler, sizler bu cesareti nereden buluyorsunuz? '' şeklinde konuştu.

Trabzonspor taraftarlarının açtığı pankart hangisi

Trabzonspor taraftarının açtığı pankart hangisidir?

Trabzonspor 'un Süper Lig maçlarının 35. haftasında şampiyonluğunu ilan etmiş olduğu Antalyaspor ile olan karşılaşmasının hemen öncesinde stadyumun tribünlerinde açılan pankart hakkında Fenerbahçe yönetimi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 'na suç duyurusunda bulunduklarının açıklamasını yaptı.

Ali Koç'tan Trabzonspor açıklaması

İşte Fenerbahçe yönetiminden gelen o resmi açıklama:

'' 30 Nisan 2022 Cumartesi gününde Trabzonspor ile Antalyaspor arasında gerçekleşen maçın başlangıç düdüğü çalmadan hemen önce Trabzonspor taraftarları tarafından tribünde açılan,

Trabzonspor yöneticileri ile güvenlik güçlerince stadyuma girişi engellenmeyen söz konusu pankartta, Fenerbahçemizi temsil eden kanarya figürü av tüfeğinin namlu ucunda yer alıyordu.

Söz konusu olan bu pankart, 4 Nisan 2015 yılında futbol takım otobüsümüze yapılan ve henüz failinin de bulunamadığı silahlı saldırıya bir atıfta bulunuyor ve bu hain saldırı da bu şekilde meşru hale getirilmeye çalışılıyor.

Bu kapsamda da Türk Ceza Kanunun içerisinde yer alan; halk arasında korku ve panik yaratmak amacı ile tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ile düşmanlığa tahrik ya da aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik, hakaret, 6222 sayılı Kanun 'da yer alan tehdit ya da hakaret içerikli olan tezahürat, şiddete sebep olabilecek olan açıklamalar şeklinde yer alan düzenlemeler uyarınca İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 'na 10270651903 iş emri numarası ile suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bizlerin bu konunun her zaman takipçisi olacağımızdan ve bu pankartı hazırlayan kişilerin, bu pankartı stada sokan kişilerin ve buna engel olmayan kişilerin en ağır bir şekilde ceza almaları için elimizden gelen her türlü şeyi yapacağımızdan da Büyük Fenerbahçe taraftarının hiç şüphesi olmasın. ''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal