Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor?

TFF'den yapılan bir duyuruda Trabzonspor ile Altay arasında oynanacak olan karşılaşmanın İstanbul'da gerçekleştirileceği bildirildi. Peki, Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor?

10.05.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-15:26) Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapılan bir başvurunun değerlendirilmeye alındığını ve başvuruya ilişkin verilen kararın ise Spor Toto Süper Lig’in 37'inci hafta maçlarından biri olan Trabzonspor – Altay karşılaşmasının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağı yönünde olduğunu duyurdu. TFF'nin açıklamasında Trabzonspor – Altay karşılaşmasının 15 Mayıs Pazar günü oynanacağını ve maçın saat 16:00'da başlayacağını bildirdi.

TFF'den yapılan bu açıklamanın hemen ardında ise futbolseverler karşılaşmanın neden İstanbul'da oynanacağı yönünde bir karar alındığını merak etmeye başladı. Futbol severler Bordo-mavili ekibin kendi sahasında konuk olarak ağırlaması gereken İzmir temsilcisiyle neden İstanbul'da karşı karşıya geleceğini sorguladılar.

Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor

Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor?

2021/22 sezonunun bitmesine 3 hafta kala kendi sahasında Antalyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, Akdeniz ekibi ile maçı 2-2 berabere bitirmiş ve aldığı 1 puan sonrasında ise 38 yıllık şampiyonluk hasretine bir son vermişti.

Bu sezonun şampiyonu olarak ilan edilen bordo-mavili ekibin 15 Mayıs tarihinde İzmir ekibi Altay'ı Trabzon'da konuk edeceği bildirilirken, söz konusu maç ile ilgili farklı bir karar alındığı belirtildi.

TFF tarafından alınan kararda Trabzonspor - Altay arasında oynanacak olan mücadelenin İstanbul'da olacağı bildirilirken, neden böyle bir karar alındığına dair yapılan açıklamada 35'inci hafta Antalyaspor ile oynana karşılaşmada düdük çalar çalmaz bordo-mavili taraftarların sahaya akın ettiklerini ve Medical Park Stadyumu'nun zemininin zarar gördüğü belirtildi.

Trabzonspor - Altay maçı neden İstanbul'da oynanıyor

Karadeniz ekibinin zeminde oluşan tahribattan dolayı İzmir ekibi ile gireceği mücadelenin Şanlıurfa'da oynanması yönünde gelen talebini değerlendiren TFF; Şanlıurfa'da bulunan GAP Stadyumu'nda teknik altyapının zayıf olduğu ve orada VAR sistemin çalışmayacağı değerlendirilerek maçın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verildiği bildirildi.

2021-2022 sezonunun şampiyonu Karadeniz ekibi Trabzonspor, Süper Lig şampiyonluk kupasını 14 Mayıs saat 19.00'da başlayacak olan organizasyon ile kendi sahası Medical Park Stadyumu'nda kaldıracak. Medical Park organizasyonu sona erdikten sonra da bordo-mavili ekip Altay maçı için İstanbul'a doğru yola çıkacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal