10.03.2022-16:57 (Son Güncelleme:10.03.2022-17:19)


1

Fadime Kayacı, kamera karşına geçti ve yayladaki zorlu yaşamı ve hayat mücadelesi anlattı.



2

HAYAT HİKAYESİ BELGESELE KONU OLDU

HAYAT HİKAYESİ BELGESELE KONU OLDU

Yönetmen Orhan Tekeoğlu ve yapımcı eşi Nurhan Tekeoğlu, Fadime Kayacı'nın hayatının belgesele taşıdı. Tekeoğlu çifti belgeselin çekimini yaklaşık 1 ayda tamamladı.



3

ÖZEL ÖDÜL VERİLDİ

ÖZEL ÖDÜL VERİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği 'Fatma Kayacı'nın bilinmeyen hikâyesi' adlı belgesel İtalya'da düzenlenen NuoviMondi Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.



4

Jüri Fadime Kayacı için "Kahramanın radikal ve aşırı yaşam seçimi, hassas, şiirsel ve asla retorik olmayan bir şekilde anlatılıyor. Belgeselin sonunda hepimiz kahramanın tarafına geçiyoruz" ifadelerini kullandı.



5

Fadime Kayacı, hayatının belgesele konu olmasıyla mutlu olduğunu söyleyerek, "Yıllarca bu yaylada tek başıma yaz-kış yaşadım. Canım sıkılınca odun topluyorum. Hayvanlara yem yapıyorum. Belgeselciler gelip beni çektiler, inşallah güzel olur" dedi.



6

YILIN KADINI SEÇİLDİ

YILIN KADINI SEÇİLDİ

Yıllarca 2000 metre yükseklikte bir ortamda yaşayan Kayacı, bulunduğu yeri tamamen orman alanına çevirdi. Bundan dolayı da yılın kadını seçildi.



7

Orhan Tekeoğlu, "Böyle ilginç bir hikayesi olan Fatma Kayacı'yla ilgili yaptığımız belgesel İtalya'da bir dağ belgeselleri film festivali olan NuoviMondi Festivali'nde ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti" dedi.



8



9



10



11



12

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR