Toyota Hayalimdeki Araba resim yarışması başvuruları ve şartları 2022

Bu sene 10.'su düzenlenecek "Toyota Hayalimdeki Araba" resim yarışması başvuruları başlıyor. 23 Nisan Cumartesi günü başlayan başvurunun şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Toyota "Hayalimdeki Araba" yarışması başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

23.04.2022-08:42 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-08:42) Toyota Hayalimdeki Araba resim yarışması başvuruları ve şartları 2022

Bu sene onuncusu düzenlenecek, çocuklara arabaları sevdirirken bir yandan da hayal güçlerinin geliştirilmesi amacı ile düzenlenen ve her sene binlerce katılımcıya ulaşılan yarışma, ulusal düzeyde yedi yaş ve altı, 8 ile 11 yaş aralığı, 12 ile 15 yaş ve özel eğitimli çocukların katılımları ile gerçekleşmektedir. Katılımcılar hayallerindeki arabaları, A4, A3 boyutlarındaki ya da tabloid ebatlardaki kağıtlara istedikleri malzemeler ile çizebiliyor.

23 Nisan - 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek yarışma için çizilen resimler Toyota resmi internet sitesinden indirilecek başvuru formuyla beraber, katılımcıların yaşadıkları şehirlerde yer alan Toyota Plazalar aracılığı ile de teslim edilebiliyor.

Yarışmaya posta yolu ile katılım sağlamayı isteyenler çizdikleri resimleri başvuru formuyla beraber Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş (Cumhuriyet Mahallesi D-100 Kuzey Yan yol No:5 Yakacık 34876 Kartal/İstanbul) adresine de yollayabilecekler.

Toyota Hayalimdeki Araba yarışması katılım şartları nelerdir?

- Katılım/giriş ücreti alınmamaktadır. Herhangi bir satın alma/ücretli kayıt olma işlemi gerekmemektedir.

- Katılımlar aşağıdaki şartlara uygunluk göstermeli ve çocuk katılımcıya ait (bundan sonra Aday diye anılacaktır) orijinal resim çalışması ile yapılmalıdır : (a) Adayın yaşı katılım formunda belirtilen kategori içerisinde yer almalıdır ve (b) Aday, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yasal olarak ikamet ediyor olmalıdır.

- Yarışmacılar, daha önceden yayınlanmış, başka yarışmalara gönderilmiş, başka yarışmalarda dereceye girmiş ve üçüncü şahısların haklarını ihlal eden eserlerle yarışmaya katılım sağlayamaz. Bu nitelikteki ve yarışmanın temasına uygun olmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Böyle bir eserin yarışmaya katılımının tespit edilmesi halinde ise aday yarışmadan diskalifiye edilir.

- Yarışmacı ile ebeveyninin ya da yasal temsilcisinin bu eser ile daha önce başka yarışmalara katılmadığını ve eserin 3. şahısların haklarını ihlal etmediğini doğrulaması gerekmektedir. Aksi taktirde yaşanacak her türlü hukuki ve cezai sorumluluktan ebeveynler ya da yasal temsilciler  sorumlu tutulacaktır.

- Bir aday yarışmaya istediği kadar eserle katılım gösterebilir; fakat her bir başvuru Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’ ye (bundan sonra ‘Toyota Türkiye’ olarak anılacaktır) ayrı bir zarfla ve formla gönderilmeli ya da direkt Toyota Plazalar’ a teslim edilmelidir. Ödüller her bir Aday için birer tane ile sınırlı tutulacaktır.

- Yarışmaya katılacak eserlerin A3 kağıt boyutunda veya tabloid boyutta olması tavsiye edilir. A4 boyutundaki çalışmalar da kabul edilecektir.

- Her türlü kağıt cinsine müsaade edilmektedir ve istenilen resim malzemesi (karakalem, sulu boya, renkli kalemler, pastel boya, vs. de dahil olmak üzere bütün boyalar) kullanılabilir.

- 400mmx550 mm boyutundan büyük, 5mm’den kalın ve A4 boyutundan küçük çalışmalar(Ör: A5 gibi kağıt boyutlarına çizilen eserler) değerlendirilmeyecektir.

- Paspartu kullanılmaması önemle tavsiye edilir.

- Eserlerin el çizimi ve bir arka plana sahip olması esastır. Eserler dijital olarak yaratılmış olmamalıdır. Bilgisayar kullanılarak oluşturulan çalışmalar değerlendirilmeyecektir.

- Eserler, kolaj, yırtma-yapıştırma, ayrı resimleri birleştirme, hazır malzeme/obje yapıştırma (asamblaj) türü çalışmalar olmamalıdır".

- Eserinin yarışmacıdan başka birisi tarafından çizildiği anlaşıldığında değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Eser bir çizgi film, anime karakteri içermemeli, ünlü bir resim çalışmasının taklidi olmamalı veya bir marka veya marka ibaresi taşıyan görsel/logo taşımamalıdır.

- Eser, ırkçı ifade, nefret söylemi, ayırımcılık, kişilik haklarına saldırı taşımamalı, bir etnik kimliği veya zümreyi aşağılayıcı eylemleri tasvir etmemelidir.

- Başvuru formunun doldurulduğu tarihinde 16 yaşından gün almış adaylar değerlendirmeye tabi tutulmazlar.

- Doğru yaş kategorisinde yarışmaya katılmak için; https://hesaplamauzmani.com/yas-hesaplama.html adresinden adaylar yaşını tam olarak öğrenebilir.

- Başvuru formunda beyan edilen doğum yılı bilgisi ve kategori bilgisinin farklı olduğunun tespiti halinde adayların başvuruları değerlendirmeye tabi tutulmazlar.

- Her bir başvuru için Toyota resmi web sitesinden indirilmiş olan katılım formu eksiksiz doldurulmalı ve eserle birlikte (ya eserin arkasına bant ile yapıştırılarak ya da esere ataç ile iliştirilerek) teslim edilmelidir. Katılım formu esere kimyasal yapıştırıcılar (ör:UHU) ile iliştirilmemeli veya zımbalanmamalıdır.

- Okullardan yapılan toplu gönderimlerde, Toyota Türkiye tarafından belirlenen, Toyota resmi web sitesindeki katılım formu haricinde okul özelinde hazırlanan ve doldurulan farklı formlar, öğrenci isim listeleri hazırlanarak gönderilen, eksik bilgi içeren, imzasız, eserler değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

- Katılım formu yarışmanın resmi web sitesinden (http://hayalimdekiaraba.toyota.com.tr/) indirilebilir.

- Katılım formunda doldurulması gereken bilgiler aşağıda belirtilmiştir. Katılım formunun 11. Maddesi aday ile birlikte adayın katılım onayı için ebeveynlerinin ya da yasal temsilcisinin imzalarını gerektirmektedir. Öğretmenlerin imzası geçersizdir.

 toyota hayalimdeki araba resim yarışması

- Yaş kategorisi

- Eser başlığı

- Yarışmacının çizmiş olduğu resmin fikri

- Yarışmacı ismi

- Yarışmacının yaşı ve doğum senesi

- Yarışmacının cinsiyeti

- Yarışmacının ebeveynlerinin ya da yasal temsilcisinin ismi

- Yarışmacının okul bilgisi

- Kişilerin açık rızaları ile telefon numarası

- Kişilerin açık rızaları ile e-Posta adresi

- Yarışmacı ile ebeveyninin ya da yasal temsilcisinin katılım onayının belirtildiği imzaları.

Her iki ebeveynin de ebeveynlik hakkının bulunması durumlarında iki ebeveynin de imzası gerekiyor. Ebeveynler katılım formuna imza atmadığı taktirde yasal temsilci tarafından imza atılmalıdır. Ancak, öğretmenlerin imzaları geçerli olmadığı için öğretmenlerin imza atmaması önemle rica edilir.

Başvuruda bulunan yarışmacı ile ebeveynleri ya da yasal temsilcisi, şartnamedeki koşullara bağlı olacakları, Toyota tarafınca belirlenen jürilerin kararına itiraz etmeyeceklerini veya buna karşı hiçbir yasal, hukuki girişim veya eylemde bulunmayacakların peşinen kabul ve taahhüt ederler.

Toyota Türkiye, yarışmanın değerlendirilmesi ve sonuçlar ile ilgili yapılacak sorgulama taleplerinin hiçbirini kabul etmeyecektir.

Yarışmacı eserlerinin telif hakları eserlerin sahiplerine verilmektedir. Yarışmacıların izni olmadan basım, yayım ve paylaşımı yapılmaz.

Yasalarca engel olunmadığı taktirde Toyota Türkiye ile iş ortakları, ticari ya da ticari amacı güdülmeyen amaçlar doğrultusunda yarışmacının iznini alıp, kimlik belirtme ya da herhangi bir tazminat ödemesi zorunluluğunda bulunmadan, eseri herhangi bir medyada ilan etme, kullanma, uyarlama, düzenleme ve revize etme gibi haklara sahiptir.

Yarışmacılar ile ebeveynler ya da yasal temsilciler yarışmaya katılım sağladıkları eserlerini geri almayı talep etmeyeceklerini peşin olarak kabul etmiş olurlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal