Anneler Günü ne zaman? 2022 Anneler gününe kaç gün kaldı?

Nisan ayının son haftasının gelmesiyle birlikte yaklaşan Anneler Günü için de heyecan başladı. Anneler Günü'nde annesine sürpriz yapmak isteyenler bu yıl ki Anneler Günü tarihini araştırmaya başladı. Peki, Anneler günü ne zaman, hangi gün? Anneler Günü'ne kaç gün kaldı?

23.04.2022-02:46 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-02:46) Anneler Günü ne zaman? 2022 Anneler gününe kaç gün kaldı?

Her yıl Mayıs'ın 2. Pazar gününe denk gelen Anneler Günü, bu sene 8 Mayıs tarihinde kutlanacak. Her sene olduğu gibi bu sene de en çok tercih edilen hediyelerin başında çiçekler, kutuda çikolatalar ve küçük ev aletleri geliyor.

Anneler Günü tarihçesi

Anneler Günü'nün ortaya çıkışı konusunda pek çok rivayet bulunuyor. Bu rivayetlerin en meşhuru ise ABD Virginia'da yaşayan Anna Jarvis adlı bir öğretmenin, 1905 senesinde kaybettiği annesi adına her sene kutlama yapmayı istemesidir.

Söz konusu kutlamanın ilki 1908 senesinde bir okulda 407 çocuk ve annelerinin katılımı ile yapılmıştır. Anna öğretmenin bu girişi, temsil meclisince uygun görülmediği için resmiyet kazanamamıştır. Anna durumu, medya ile önde gelen politikacılar ile görüşmüş ve çabalarının sonucunda 1914 senesinin 2. Pazar günü Anneler Günü ilan edilmiştir. Zamanın geçmesiyle bu anlamlı günün ticarete döküldüğünü gören Anna, dava açarak bu durumla savaşsa da bir sonuç alamamıştır.

 anneler günü ne zaman

Anneler Günü bir de Antik Yunanlar'ın Yunan mitolojisinde yer almaktadır. Anneler Günü, Yunan Mitolojisinde birçok tanrı ile tanrıçanın annesi olarak bilinen Rhea için düzenledikleri senelik ilkbahar festival kutlamaları ile başlamıştır. Antik Romalılar ise ilkbahardaki festivallerini İsa'nın doğumundan 250 sene öncesinde ana tanrıçaları Kibele adına kutlamaktalardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal