Torba yasa teklifinde son saniye değişikliği: Cezalar silinecek

Yarın Meclis’e sunulması planlanan torba yasa teklifinde son saniyede önemli bir değişiklik yapıldı. Teklife yeni eklenen maddeyle beraber koronavirüs döneminde maske takmayan kişilere verilen cezalar silinecek. Detaylar haberimizde...

07.10.2022-10:33 - (Son Güncelleme: 07.10.2022-16:55)

52 maddeden oluşan torba yasa teklifi yarın TBMM’ye sunulacak. Daha önce 100 madde olarak hazırlanan torba yasa teklifi, yapılan son çalışmalar neticesinde ikiye bölünmüştü. Teklifin sunulmasına saniyeler kala yeni bir madde daha eklendi. Teklife yeni eklenen maddeyle beraber koronavirüs döneminde maske takmayan kişilere verilen cezalar silinecek.

Son saniyede eklendi

Torba yasa teklifine eklenen yeni maddeye göre koronavirüs döneminde maske takmadığı gerekçesiyle ceza alan vatandaşların cezaları kaldırılacak.

Torba yasa teklifi

Ayrıca kısa çalışma ödeneğinde itilaflı dosyalar, işten çıkartılanlar hariç, bildirmekte gecikenlerin borçları da silinecek. Bu konuda 200 bin dosya olduğu söyleniyor. Bununla beraber ihracatçıya çifte pasaport ve 2 bin TL'ye kadar icra borçların silinmesi de torba yasada olacak.

Torba yasa teklifinde KYK faizlerinin silinmesi ile elektrik ve doğal gaz destekleri de yer alacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal