Topuk Ağrısına Ne İyi Gelir?

Topuk ağrısına ne iyi gelir? Topuk ağrısı nedir ve topuk ağrısı neden olur? Bu tür ağrılar için merak ettiğiniz soruların cevaplarını derledik.

09.06.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-13:22)

Topuk ağrısına ne iyi gelir? Birçok insanın şikayetçi olduğu topuk ağrısı, ayağımızın ilgili kısmının kullanımını kısıtlamasından dolayı hem acı verici hem de rahatsız edici olan bir sorundur. Altında yatan nedenler değişiklik gösterir. Sebeplere göre bir yol haritasının çıkarılmasın gerekir. Bu sorunu çözmek mümkündür.

TOPUK AĞRISI NEDİR?

Topuk ağrısı, topuk kısmının üstüne basılmasının sonrasında ortaya çıkan bir acı durumudur. Farklı sebepleri söz konusudur. Kimi insanlarda kısa süreli iken bazılarında ise daha uzun sürer. Gerekçeye göre bir tedavi yöntemi belirlemek en mantıklı seçim olacaktır.

TOPUK AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Topuk ağrısı nedenleri içinde topuk dikeni ilk sırada gelir. Bunun Latince olan ismi ise Plantar Fasit şeklindedir.

Eklemlerde yer alan ve içi sıvı dolu olan keseciklere bursit adı verilir. Bundan dolayı topuk kısmında ağrının görülmesi son derece normaldir.

Gün içinde çok fazla yol yapılması ve ayağın kullanımı da topuk üstünde baskı oluşturur.

İşte tüm bunlardan dolayı ortaya çıkan ağrının giderilmesi mümkündür.

TOPUK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Topuk ağrısına ne iyi gelir: Başarılı bir biçimde hazırlanacak olan elma sirkesi sayesinde bu ağrıdan kurtulmanız mümkündür. Bunun için yarım bardak elma sirkesine ihtiyacınız var. 500 ml su da kullanılmalıdır. Hazırlanması ise çok zaman alan bir işlem değildir. Suyun kaynatılmasının ardından içine koyulacak olan elma sirkesi artık hazırdır. Ayaklarınızı en fazla 20 dakika olacak şekilde bunun içinde bekletin. İyileşene kadar buna devam etmek gerekir.

Topuk ağrısına çözüm için daha farklı bir kür daha var. Yine elma sirkesi öne çıkıyor ve bu yarım bardak olmalıdır. Adaçayı yaprağının ise 6 tane olması yeterli. İlk olarak yaprakları ezin. Elma sirkesiyle beraber bunları bir tencerenin içine koyun. Kısık olacak ateşin üstünde 5 dakika kadar pişirmek yeterlidir. Kullanımı ise bez ile mümkündür. Bunun pamuklu olması şarttır. Ağrının olduğu yere bunu uygulayarak sorundan kurtulabilirsiniz.

Topuk ağrısı için uygulanabilecek olan başka bir kürün içinde ise karanfil ve zeytinyağı yer almalıdır. 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı ile 1 çorba kaşığı karanfil yağının karıştırılması lazım. Bunu fırında belli bir süre ısıtın. Hemen ardından masaj yaparak topuk kısmına uygulamak lazım. Günde 2 kere yapmak yeterli olacak.

Topuk ağrısına ne iyi gelir: 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay kaşığı dolusu arnika ile hemen karışım hazırlayabilirsiniz. İkisini güzel bir biçimde karıştırın. Bunun ardından topuğunuza iyice yedirin. Elbette bu işlemi masaj yapar gibi tamamlamanız şart. Böylelikle sorunun ortadan kalkması mümkündür. Tüm bu bitkisel yöntemleri kullanırken dikkat edilecek olan en temel faktör, devamlılıktır. Sadece bir kere uygulamak genellikle sonuç vermeyeceği için ağrıdan kurtulana kadar bunu yapmak lazım. Bu şekilde daha rahat topuklara kavuşmuş olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal