Toprak tonu makyaj nasıl yapılır? Toprak tonlarında makyaj rehberi

Bakımlı görünmek isteyen fakat aynı zamanda doğallıktan vazgeçmek istemeyen kadınlar makyajı bir hayat kurtarıcı olarak görüyor. Tenlerine toprak renginde makyaj yapmak isteyenler ise Toprak tonu makyaj nasıl yapılır? sorusunu araştırıyor. İşte Toprak tonlarında makyaj rehberi...

31.05.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-09:33) Toprak tonu makyaj nasıl yapılır? Toprak tonlarında makyaj rehberi

Son günlerin moda renklerinden olan toprak rengi, doğal ve bakımlı görünmek isteyen kadınların gündeminde yer alıyor. Özellikle makyaj konusunda bu rengi tercih edenler ise toprak makyajın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor.

Toprak tonu makyaj nasıl yapılır?

Kahverengi, bronz, bej ve krem renklerin hakim olduğu toprak tonlarını kullanarak doğal ama etkili bir makyaj yapabilirsiniz. Üstelik bu görünüme birkaç malzeme kullanarak hızlı bir şekilde kavuşabilirsiniz. Toprak tonlarında makyaj rehberi için adımları izleyin.

Toprak tonu makyaj

Gözleri doğal bir şekilde belirginleştir

Doğal toprak tonlarında bir makyajda gözlerinizi kahverengi bir kalemle belirginleştirip onlara derinlik katabilirsiniz. Gözlerinizi belirginleştirmek için kalıcı ve etkili bir kaleme ihtiyacınız varsa Mayısbelline New York markasının Tattoo Liner jel göz kalemi serisindeki Smooth Walnut isimli ürününü mutlaka denemenizi öneririz. Kirpik diplerine uygulayarak gözlerinizi siyah veya diğer tonlara göre çok daha doğal bir şekilde belirginleştirebilirsiniz. Yumuşak ucu sayesinde sürdükten sonra hızlıca dağıtıp buğulu bir görünüm elde edebileceğiniz göz kalemi, sabitlendikten sonra gün boyu dayanıklılığını koruyor.

Toprak tonu makyaj

Gözyaşları bile makyajı bozamaz

Toprak tonlarında makyajın en can alıcı tüyolarından biri siyah veya iddialı bir renk yerine kahverengi tonlarında bir kalemle kirpik diplerini belirginleştirmek. Gözlerinize derinlik katmak için gözleriniz yaşarsa da akmayacak bir kalem arıyorsanız Flormar'ın 106 numaralı kalemine bakabilirsiniz. Markanın suya dayanıklı göz kalemi serisinde yer alan bu kahverengi ton ile gözlerinizi doğal bir şekilde belirginleştirebilirsiniz. Dilerseniz kalemi bir fırça yardımıyla dağıtarak daha doğal ve buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Toprak tonu makyaj

Farlarla gözler ışıl ışıl olacak

Gözlerinize ışıltı ve canlılık katmak için kullanabileceğiniz en pratik ürünlerden biri parmağınızla bile sürebileceğiniz krem farlar. Toprak tonlarında bir makyaj içinse Mayısbelline New York'un Color Tattoo serisinde bulunan On And On Bronze isimli ürün ideal bir seçim olabilir. İster parmağınızla ister bir fırça yardımıyla pratik bir şekilde göz kapağınıza sürüp dağıtabileceğiniz bu farı dilerseniz ince uçlu bir fırça yardımıyla kirpik diplerinize de uygulayabilir, gözlerinize ışıltılı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca bu serinin açık bir tonuyla göz pınarlarınızı aydınlatarak daha canlı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Toprak tonu makyaj

Bir kaç toprak rengi bir arada kullanılabilir

Doğal görünümlü makyajınız için gözlerinizde birkaç rengi birden kullanmak isterseniz Max Factor Masterpiece Nude Palette serisinin Cappucino Nudes isimli ürününü tercih edebilirsiniz. İçinde ışıltılı ve mat farların bulunduğu bu palette toprak tonlarında toplam 8 renk bulunuyor. En açık renkle göz kapağınıza bir baz oluşturduktan sonra orta tonlarla bir geçiş yapabilir, koyu kahvelerle de gözlerinize derinlik katabilirsiniz. Kadifemsi yapısı sayesinde kolayca sürebileceğiniz bu renklerle makyajınızı bir üst seviyeye taşıyın.

Toprak tonu makyaj

Kirpikler dolgun ve kıvrık olacak

Etkili bir göz makyajının olmazsa olmazı yoğun maskaralar. Toprak tonlarında ve daha doğal görünümlü bir makyajda ise işin sırrı siyah yerine kahverengi maskara kullanmak. Makyajınızın bu adımında Lancome'un dillere destan Hypnose Drama adlı maskarasının kahverengi tonunu tercih edebilirsiniz. Kirpiklere anında dolgunluk ve hacim veren bu maskara S şekilli fırçası sayesinde kirpiklere kalkık ve kıvrık bir görünüm kazandırıyor.

Toprak tonu makyaj

Dudaklar olmazsa olmaz

Göz makyajını tamamlayıp yanakları da ısıttıktan sonra sıra geldi dudakları belirginleştirmeye. Toprak tonlarında bir makyajda dudaklarınızı belirginleştirmek için nude tonlarda bir dudak kalemi kullanmanızı öneririz. Bunun için Golden Rose markasının Dream Lips dudak kalemi serisindeki 501 numaralı ürüne bakabilirsiniz. Yumuşak ucuyla son derece kolay sürülen bu kalem ile dudak hatlarınızı belirginleştirebilir, tüm dudağınıza uygulayarak ruj adımından önce bir baz oluşturabilirsiniz. Golden Rose'un özel formülüne ve yüksek kalitesine güvenin.

Toprak tonu makyaj

Nemli ve canlı dudaklar

Dudaklarınıza canlılık ve renk katmak için L'Oréal Paris markasının Color Riche Matte Addiction serisinden 633 numaralı Moka Chic Nude isimli ürünü tercih edebilirsiniz. İçerdiği kamelya yağı ile dudaklarınızı nemlendiren rujun formülünde yer alan jojoba yağı ise rujun kalıcılığını sağlıyor. Uzun süre akmadan veya bulaşmadan görünümünü koruyabilen bu ruj, yumuşak jel formülü ile dudaklarınıza nemli bir görünüm kazandırarak dolgunluğunu artırıyor. Mat ve yoğun renk tutkunları bu ürünü mutlaka denemeli.

Toprak tonu makyaj

Ruj gün boyu sizinle kalacak

Dudaklarınızı renklendirmek için likit rujlar kullanmayı seviyor ve gün boyu kalıcı bir ürün arıyorsanız Pastel'in Daylong Lipcolor Kissproof serisinde yer alan 31 numaralı ruja bakmalısınız. Adından da anlaşılacağı gibi öpücüklere bile dayanıklı olan Pastel likit ruju pratik bir şekilde dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Kadifemsi ve mat bir bitişi olan bu ruj, tüm gün canlılığını kaybetmiyor. Sabah dudağınıza sürüp evden çıkın ve gün boyu tazelemeye gerek duymadan dudaklarınızla ışıldayın.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal