Topluca Silah Bırakan DEAŞ'lıları ABD Kendi Üstüne Taşıdı

ABD, silah bırakarak teslim olan yüzlerce DEAŞ mensubunu Ömer petrol sahasındaki üssüne taşıdı.

22.01.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-13:03) Topluca Silah Bırakan DEAŞ'lıları ABD Kendi Üstüne Taşıdı

Deyrizor'daki yerel kaynaklardan gelen bilgiye göre, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda bir yerde sıkışan yüzlerce DEAŞ'lı terörist, ilk defa toplu bir şekilde silah bıraktı.

DEAŞ mensupları, teslim oldukları koalisyon kuvvetlerini helikopterleri eşliğinde ABD'nin Ömer petrol sahasındaki üssüne götürüldü.

DEYRİZOR'DA SON DURUM

ABD'nin havadan, Fransa'nın ise karadan topçu atışlarıyla yardım ettiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018 tarihinde DEAŞ'ı Deyrizor'dan tamamen silmek için harekete geçmişti. YPG/PKK, Deyrizor'da DEAŞ'ın son kalesi olan Heccin ilçe merkezini işgal etmesinin ardından ilçenin diğer beldelerini de ele geçirmek için saldırılara başlamıştı. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında yalnızca Bagoz beldesinde varlık gösteriyor.

Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi kuvvetleri mevcut.

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK, Suriye topraklarının ortalama üçte birini işgali altında bulunduruyor. YPG/PKK, DEAŞ'tan almak için saldırdığı yerlerde sivillerin çıkışlarına ve içeri gıda ve ilaç girişine müsade etmiyor. Binlerce sivil, kuşatmadaki Bagoz beldesinde mahsur kaldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal