Davos Forumu Başladı, O Ülke Liderleri Katılmıyor

Bugün Davos'ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu'na ABD Başkanı Donald Trump katılmıyor.

22.01.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-12:49) Davos Forumu Başladı, O Ülke Liderleri Katılmıyor

Bugün Davos'ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu'na ABD Başkanı Donald Trump katılmıyor. Trump’ın katılmama nedeni olarak federal hükümetin kapatılması ileri sürülüyor. Brexit meselesinde sıkıntılar yaşayan İngiltere Başkanı May ve Sarı Yelekler'le başı dertte olan Fransız Cumhurbaşkanı Macron da katılmıyor.

Bununla beraber ABD-Çin arasındaki sorunlar devam ederken IMF Davos'tan küresel belirsizlik uyarısı geldi. Lagarde "Riskler artıyor" ifadesini kullandı.

İsviçre'nin kayak merkezlerinden Davos bölgesinde bugün başlayan ve 25 Ocak tarihine kadar sürecek olan Dünya Ekonomik Forumu, bu sene 'Küreselleşme 4.0: Dördüncü Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı Şekillendirmek' başlığı adıyla düzenleniyor.

G7 ülkeleri arasında sadece Almanya Başbakanı Angela Merkel, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ülkelerini liderler düzeyinde temsil edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi de Davos'a katılmayan ülke liderleri arasında bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal