Toplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek mi? Toplu taşıma için maske zorunluluğu kalkacak mı, ertelendi mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının aylar sonrasında ilk kez binin altına inmesinin ardından 3 gün ard arda binin altında vaka gelirse toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kalkacağı hakkında ilgili açıklama yapmıştı. Bu açıklama sonrasında Toplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek mi? Toplu taşıma için maske zorunluluğu kalkacak mı, ertelendi mi? soruları araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

24.05.2022-22:47 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-22:47) Toplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek mi? Toplu taşıma için maske zorunluluğu kalkacak mı, ertelendi mi?

Ülkemizde koronavirüs vaka sayılarında bir düşüş yaşanırken Sağlık Bakan Fahrettin Koca vaka sayılarının 3 gün üst üste bini altında gelmesi durumda toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kalkacağını açıkladı. Bakan Koca'nın yaptığı açıklama sonrasında sonraki ilk gün vaka sayıları yine binin üstüne çıktı. Bu durumda toplu taşımalarda maske kullanmanın zorunlu olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. 

Toplu taşımalarda mask zorunluluğu kalktı mı?

24 Nisan Covid-19 vaka tablosuna göre 1304 kişinin daha Covid testi pozitif çıkması üzerine toplu taşımalarda hala maske kullanmanın zorunlu olacağını işaret etti.

Türkiye’de şimdiye kadar 147 milyon 697 bin 10 Covid-19 aşısı yapılırken en az iki doz aşı uygulaması oranının en düşük olduğu iller ise şöyle sıralandı; Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ.

Tolu taşımalarda maske zorunluluğu kalktı mı

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal