Canan Karatay uyardı: Bu yiyeceklerden uzak durun yoksa hasta olursunuz

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Canan Karatay, yasak yiyecekler listesini paylaşarak uyardı. Eğer bu yiyecekleri hayatınızdan çıkarmazsanız hasta olacaksınız. İşte Kartay’ın yasaklı yiyecek listesi.

24.05.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-16:37)

Ekranların sivri dilli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, beslenme önerilerine bir yenisini daha ekledi. Ünlü doktor sağlıklı yaşam için hayatınızda bu besinleri çıkarın dedi ve yasaklı yiyecekler listesini paylaştı. İşte Canan Karatay’ın merak edilen yemek listesi…

Obizete ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Canan Karatay, insan sağlığınız en büyük düşmanının fazla kilo olduğunu belirtti. Her fırsatta obezite ile mücadele için yapılması gerekenleri anlatan Karatay, son yaptığı açıklamada sağlıklı bir gelecek için uzak durulması gereken besinleri sıraladı. Karatay eğer bu yiyecekleri tüketirseniz hasta olursunuz diyerek insanları uyardı. 

Canan Karatay’ın yasak listesi

Simit, kuru pasta ve yaş pastalar

Pirinç pilavı

Patates, mısır

Makarna, börek, poğaça, açma...

Şeker, çikolata ve her türlü tatlı...

Şuruplar, reçeller, pekmez...

Yapay tatlandırıcılar

Ambalajında diyet yazan tüm yiyecek ve içecekler

Tüm gazlı içecekler

Kızartma ve hazır çorbalar

Sucuk, salam, sosis gibi işlem görmüş et ürünleri

Mayonez, ketçap ve hazır soslar

Fazla şeker içeren meyveler

Süt tozu, protein tozu, yumurta tozu, krema vb. ürünler

Canan Karatay'ın yasaklı yiyecek listesi

Karatay önerileri 

Tüketilen her şeyin doğal olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Karatay, kaya tuzu, tereyağı ve has zeytinyağını herkesin tüketmesi gerektiğini belirtti. İnsan sağlığını tehlikeye atan şeylerin başında şeker ve un olduğunu bu nedenle bu iki beyazdan uzak durulması gerektiğini ifade eden Canan Karatay, yulafın sanıldığı gibi yararlı olmadığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal