Toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı mı? Otobüste maske takmak serbest mi?

Pandeminin başından bu yana vaka sayılarının ciddi bir azalış göstererek binin altına düşmesi bekleniyordu. Bakan Koca, bugün yaptığı açıklamayla nihayet beklenen düşüşün görüldüğünü ve artık toplu taşımada maske takmanın zorunlu olmadığını duyurdu.

23.05.2022-00:25 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-00:25) Toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı mı? Otobüste maske takmak serbest mi?

Pandemi ile hayatımıza giren ve zun süredir devam eden maske kullanımı zorunluluğu nihayet toplu taşımalarda da kaldırıldı. Covid-19 vakalarının binin altına düşmesiyle birlikte artık toplu taşımada maske takma zorunluluğu serbest olacak.

Maske kullanımı zorunluluğu kalktı mı?

Fahrettin Koca, uzun süredir merakla edilen maske takma zorunluluğuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında: "Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde maske kullanımı toplu taşımada da serbest olacak." ifadelerinde bulundu.

"Beklenen gün geldi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:"Vaka sayısında beklenen gün geldi. Koronavirüs vakaları 1.000'nin altına düştü. Vefat edenlerin sayısı ise 3 gün art arda 1.000 altında olursa maske kullanımı toplu taşımada serbest olacak." sözlerini kullandı.

Nihan Duman
nihan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal