Ehliyet, kimlik ve pasaportlarda yeni dönem için geri sayım başladı! Bakan Soylu resmi olarak duyurdu

Ehliyet ve pasaportlar ile ilgili yeni bir döneme geçiliyor. Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Solu'dan geldi. Bakan Soylu, katıldığı bir programda yeni ehliyet çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken pasaport sürecinin Ağustos ayında tamamlanacağını bildirdi.

22.05.2022-22:04 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-22:04) Ehliyet, kimlik ve pasaportlarda yeni dönem için geri sayım başladı! Bakan Soylu resmi olarak duyurdu

ATO Congresium’da düzenlenen 4’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fura alanını inceledi ve yetkililerden gerekli bilgileri aldı. Diğer taraftan Darphane ve Damga Matbaası'na ait olan standı gezen Bakan Soylu yerli pasaportları inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Yeni pasaportun özellikleri hakkında önemli bilgiler paylaşan Bakan Süleyman Soylu, dünyanın en güvenilir pasaportunu basacaklarını ve Ağustos ayında vatandaşlara sunulacağını söyledi. Yeni pasaportun kendine özel özellikleri olduğundan bahseden Bakan Soylu, tüm bilgilerin içinde olduğu bir sistemle geliştirilen yeni pasaportların mevcut durumda kullanılan pasaportların yüzde 40 incesi olarak üretileceğini ifade etti.

Ehliyet, kimlik ve pasaportlarda yeni dönem

Ehliyet, kimlik ve pasaportlarda yeni dönem için geri sayım başladı!

Hem pasaportların hem de kimlik kartıyla ehliyetlerin cumhuriyetin 100’üncü yılında geniş kapsamlı güvenlik önlemleriyle birlikte vatandaşlar ile buluşturmayı hedeflediklerini aktaran Bakan Süleyman Soylu, ehliyette çift pencere ve içerisinde bir çip olacağını söyledi. Daha önce ehliyet bilgilerinin kimliklere yüklendiğini şimdi ise kimlik bilgilerinin ehliyetlere yüklenebildiği sistemi de geliştirecekleri süreci başlattıklarını belirten Bakan Soylu, bu sürecin ise kısa bir zaman sonra tamamlanacağını aktardı.

Pasaportlarda ise hem tarihi miraslarımızın hem de doğal zenginliklerimizin olduğunu vurgulayan Bakan Süleyman Soylu, aynı zamanda Cumhuriyet Türkiye’sinin eserlerine de yer verdiklerini belirterek pasaportta ilk kez ‘Türkiye’ yazacağının da altını çizdi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal