Toplu taşıma sisteminde yeni hamle: İstanbulkart’ın kullanım alanı genişledi, Arnavutköy'de minibüslerde kullanılmaya başlandı

İstanbulkart, kullanım alanını genişleterek pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de bazı minibüs hatlarında kullanılmaya başlandı. Bu uygulama, İstanbul'da toplu taşıma araçları için elektronik bilet sistemini daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor. İstanbulkart'ın minibüslerde kullanılmaya başlaması, şehir genelindeki toplu taşıma sistemine daha fazla entegrasyon sağlamayı amaçlıyor.

02.03.2024-15:29 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-15:55) Toplu taşıma sisteminde yeni hamle: İstanbulkart’ın kullanım alanı genişledi, Arnavutköy'de minibüslerde kullanılmaya başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geçen temmuz ayında kabul edilen karar doğrultusunda Arnavutköy'de başlatılan "Ücret Entegrasyon Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul'da ulaşımın önemli bir sorun olduğunu belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, proje kapsamında kent ulaşımında önemli bir dönüşümü başlattıklarını ifade etti. Projenin amacının İstanbulkart'ı daha yaygın ve etkili bir şekilde kullanarak toplu taşıma araçlarındaki ücret entegrasyonunu artırmak olduğu vurgulandı. Kurdukları altyapı sisteminin İstanbul geneli için de planlayacaklarını belirten Akgün, "Artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla, otobüsle tam entegre olacak. Böylece toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilecek." ifadesinde bulundu.

17+1 koltuklu minibüs projesi

Arnavutköy'de başlatılan "Ücret Entegrasyon Projesi" kapsamında, ilk etapta "17+1" koltuk kapasitesine sahip minibüsler projeden yararlanacak. Belirlenen hatlar ise "ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10, ARN11" olarak sıralandı. Bu hatlarda sefer yapan minibüslerde İstanbulkart kullanımına geçilerek, toplu taşıma ücret entegrasyonu sağlanmış olacak. Projenin pilot bölgesi olarak seçilen Arnavutköy'de başarılı bir şekilde uygulanması durumunda İstanbul genelinde benzer uygulamaların yaygınlaştırılması planlanıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal