Toplu taşıma maske yasağı ne zaman kalkacak?

2 seneyi aşkın süredir hayatımız da bulunana covid-19 salgını devamlılığını gösterirken geçtiğimiz günlerde kapalı alanlarda maske yasağı ortadan kaldırıldı. Fakat toplu taşımalarda maske zorunluluğunun devam ettiği bildirisi yapıldı. Bunun üzerine toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kaldırılacak?

17.05.2022-21:26 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-21:26) Toplu taşıma maske yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüs salgını hayatımıza giriş yapmasıyla önlemler ve tedbir had safhaya ulaştı. Aşılamaların artıp vaka sayılarının düşmesi üzerine kademeli olarak iyileştirilmeye gidildi. Yapılan Kabine Toplantısı sonrası toplu taşımada maske yasağı hakkında gelişmeler olup olmadığı merak konusu oldu. Vaka sayıların düşüşe geçmesi toplu taşımada maske yasağının kalkmasına neden oldu mu? İşte detaylar...

Maske yasağı tamamen ne zaman kalkacak?

Yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Erdoğan, maske zorunluluğu hakkında açıklamalar yaptı. Vaka sayıları 1000'in altına düşene kadar toplu taşımalarda maske yasağı devam edecektir.

Toplu taşıma maske yasağı kalktı mı?

Maske yasağı kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla beraber vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Kapalı alanlar, toplu taşıma ve hastanelerde maske yasağına dair açıklamalarda bulundu. Bugün 1.480 vaka sayısı olmasıyla bekleyişin devam ettiği gözlerden kaçmadı. Vaka sayılarının binin altına düşmesiyle tamamen maskeye veda edeceğimiz açıklandı. Fahrettin Koca ise biraz çabayla bayram dönüşü maske yasağının kaldırılabileceğini belirtti.

65 yaş üstü kişilerde risk hala devam ediyor. Toplu taşımalarda ve hastanelerde maske zorunluluğuna bir süre daha devam edeceği açıklamalar arasında yer aldı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal