Haşlanmış yumurtanın suyunu lavaboya dökmeyin: Faydaları saymakla bitmiyor!

Haşlanmış yumurtanın suyunu lavaboya dökmeyin. Yapılan son araştırmalar yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum içerdiğini ortaya koyuyor.

17.05.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-12:24)

Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi önerilen yumurta hem protein hem de kabuklarında bulunan kalsiyum açısında zengin ve doyurucu bir besindir. Haşlanmış yumurtanın suyunun faydaları ise oldukça fazla olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı. 

Yapılan son araştırmalara göre yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum içeriyor. Bu suyun kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği de biliniyor.

Bitkilerin bakımı için

Yumurtayı haşladıktan sonra suyunu çiçeklerinize dökebilirsiniz. Haşlanmış yumurtanın suyu içeriğindeki kalsiyum sayesinde çiçeklerinize canlılık kazandıracak. Aynı zamanda kahvaltıda tükettiğiniz yumurtaların kabuklarını da saksı toprağına ekleyerek daha hızlı gelişmesine ve saksı çiçeklenmesinin de önüne geçmeniz mümkün. 

Haşlanmış Yumurtanın Suyu

Parlak ve canlı saçlar için 

Haşlanmış yumurtanın suyunu saç sağlınız için de kullanabilirsiniz. Zamanla yıpranan saçlarınızın daha parlak ve canlı olmasını sağlamak için yumurtayı kaynattığınız suyu kullanabilirsiniz. Suda çözülen protein sayesinde daha canlı saçlara kavuşabilirsiniz. 

Kireci yok etmek için

Zamanla tencere ve çaydanlıklarda biriken kireci yok etmek için etkili yöntemlerden biri de haşlanmış yumurta suyudur. Kireçlenmiş kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın ve içine biraz sirke dökün. Bu yöntem sayesinde kirecin hızlıca yok olduğunu göreceksiniz.

Kemik erimesi ve kemik ağrıları için

Hem içeriğinde hem de kaynatılırken suyunun içinde çok fazla miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimi ve kemikler güçlendirmek açısından iyi geldiği bilinmektedir.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal