05.03.2020-14:44 (Son Güncelleme:25.04.2024-16:15)


1

Tonsürton makyaj yani tek renkte makyaj, yükselen makyaj trendleri arasında yerini alıyor. Peki, tonsürton makyajın nasıl yapıldığını biliyor musun? Bir moda terimi olarak hayatımıza hızlıca giren ton sür ton, ayakkabı, çanta, kemer ve kıyafetlerin tek bir renginin farklı tonlarını kombinlemek anlamına gelmektedir. Tonsürton makyaj ise tıpkı bu moda trendi gibi, tek bir renk kullanılarak yapılan makyaj olarak tanımlanabilir. Sizin için tonsürton makyajın nasıl yapabileceğini adım adım anlattık! İşte detaylar…



2

Tonsürton Makyaj Nasıl Yapılır?

Tonsürton Makyaj Nasıl Yapılır?

Ton sür ton makyajın ilk adımı cilt tonuna yakışan ana bir renk seçmektir. Göz makyajı, allık ve ruj uygulamasını bu ana rengin farklı tonlarını kullanarak yaptığınızda, yüzünüzde bir renk bütünlüğü elde edebilir, dikkat çekici ve oldukça iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz.



3

Tonsürton Göz Makyajı

Tonsürton Göz Makyajı

Biz bu makyajımız için pembe-gülkurusu rengini seçtik. Hem çekici hem de sıcak bir ton olan gülkurusu, gözlerde ve dudaklarda güzel bir sonuç veriyor. Bunun için ilk olarak göz kapağına gül kurusu tonlarında metalik bir krem far uygulanır. Krem farlar, kolay dağılır ancak sabitlendikten sonra da dövme etkisiyle gün boyu göz kapağında kalır. Göz makyajında ikinci adım, katlanma bölgesine bir geçiş rengi uygulamak. Bunun için katlanma bölgesine allık uygulayabilirsiniz. Tonsürton makyaj için geçiş rengi olarak gül kurusu tonlarında bir far kullanabilirsiniz. Geniş uçlu bir far karıştırma fırçası ile krem farı sürdüğünüz yerin tam üzerine bu rengi uygulayarak, aynı tonlarda sıcak bir geçiş elde edebilirsiniz.



4

Allık Seçimi

Allık Seçimi

Tonsürton makyajda allık rengi de göz ve dudaklarda kullanacağın ana rengin bir tonu olmalı. Hem doğal hem de belirgin bir allık görünümü elde etmeniz gerekir. Gül kurusu rengindeki tonsürton makyajına biraz ışıltı eklemek isterseniz, pembe alt tonlu bir aydınlatıcıyı yüzünün yüksek noktalarına uygulayabilirsiniz.



5

Pembe Ruj

Pembe Ruj

Tonsürton makyajının en önemli adımlarından biri de seçeceğiniz pembe-gülkurusu tonlarındaki rujdur. Gözlerinizde ve yanaklarınızda kullandığınız tona benzer bir ruj seçimi ile dudaklarınızı renklendirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR