TOKİ - Ziraat Bankası işbirliğinden ev alacaklara müjde! 0.49 faiz, 240 ay vade ile sıfır konut alma fırsatı

Son zamanlarda yaşanan ekonomik etkiler ev fiyatlarını da oldukça yükseltti. Bu kapsamda TOKİ - Ziraat Bankası işbirliği ile konut almak isteyen vatandaşlara uygun faiz oranlı ve uzun vadeli kredi destek paketleri sunuluyor. Bunlardan en çok merak edileni ise 0.49 faiz, 240 ay vadeli kredi destek paketi oldu. Peki, 0.49 faiz oranlı destek paketi gelecek mi? İşte detaylar..

31.05.2022-13:31 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-13:31) TOKİ - Ziraat Bankası işbirliğinden ev alacaklara müjde! 0.49 faiz, 240 ay vade ile sıfır konut alma fırsatı

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artış, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerini düşürmeye başlamalarına neden oldu. Bu kapsamda harekete geçen TOKİ, kendi evinin sahibi olmak isteyen her vatandaş için sürekli yenilikler yapmaya başladı.

Başlattığı çalışmalarda her yıl belirli indirimler uygulayan TOKİ, Ziraat Bankası ile bir anlaşma yaparak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yeni fırsatlar getirdi. Bu çerçevede kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 0,49 faizle ev alabilmelerinin mümkün olabileceği aktarıldı.

TOKİ'den 0.49 faiz, 240 ay vade ile sıfır konut

TOKİ'den 0.49 faiz, 240 ay vade ile sıfır konut alma fırsatı

Her yıl belirli indirimler yapan ve faizleri düşüren TOKİ, 2022 yılı içinde vermeyi planladığı yeni destek paketinde sunduğu 0,49 faiz daha da düşürüp düşürmeyeceği merak konusu oldu.

Bilindiği gibi, daha önce TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere 240 aya aran vade ve yüzde 0.49 faiz oranıyla Ziraat Bankası'nın konut kredi paketi kullandırmıştı. Bu yıl içinde diğer kamu bankalarının kredi desteği ile ilgili bir çalışması olup olmadığı da merak edilirken Ziraat Bankası'nın 0.49 faizi biraz daha düşürüp düşürmeyeceği bekleniyor.

Konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Bakan Murat Kurum, bir konuşmasında son zamanlarda konut fiyatlarında ve aynı zamanda ev kiralarında yaşanan artışlara konut ham maddelerinden yaşanan artışlarında etkili olduğunu belirterek devlet olarak TOKİ'den konut fiyatlarını biraz daha düşürecek yeni bir müdahale planlarının olduğunu söyledi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal