Toki sosyal konut projesi şartları nedir? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut kimlere verilecek? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut projesi başvuru şartları

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvuru şartları belli olmaya başladı. Uygun fiyata ev almak isteyen vatandaşlar şartları araştırmaya başladılar bile. Toki sosyal konut projesi şartları nedir? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut kimlere verilecek? Merak edilen TOKİ haberlerinin şartları sayfamızın devamında yer almaktadır.

21.04.2022-01:22 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-01:22) Toki sosyal konut projesi şartları nedir? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut kimlere verilecek? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut projesi başvuru şartları

Cumhurbaşkanımızın geçenlerde vermiş olduğu TOKİ müjdesinin, ne zaman yapılacağı vatandaşlarımız tarafından merak edilmekteydi. 100 bin sosyal konut projesinden beklenen haber sonunda geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TOKİ 100 bin konut projesinin bu yıl içinde olacağını, TOKİ hakkında detayları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vereceğini söyledi. Bu haberi duyan vatandaşlarımız ucuz ev sahibi olacağını duyunca mutluluk yaşadılar.

Toki sosyal konut projesi şartları nedir?

Toki sosyal konut projesi şartları nedir? 0.49 Faizli TOKİ 100 bin konut kimlere verilecek?

Ülkenin yaşamış olduğu zor şartlar yüzünden, her şeye zam gelmiş durumda. Bunlardan bir tanesi'de dudak uçurtacak derecede olan ev fiyatları. Eskiden ev almak daha kolayken şimdi bırakın ev almayı, ev kiralamak bile zor hale gelmiş durumda. Hem satılık olan hemde kiralık olarak paylaşılan ev fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu artışların yaşanmasından sonra ev sahibi olmak isteyen, dar gelirli vatandaşlarımızın tek umudu artık TOKİ konut projeleri. Bu yapılacak olan TOKİ projelerindeki evler vatandaşlarımıza uygun fiyata satılacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenler ise TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin şartlarını araştırmaya devam ediyor.

Pandemi sebebinden dolayı TOKİ 100 bin sosyal konut projesi geçen yıl olmamıştı. 2020 senesinde yapılmış olan TOKİ ile 100 bin vatandaş ev sahibi olmuşken, bu yılda en az 100 bin kişinin ev sahibi olması planlanmaktadır.

Yapılacak olan evler 2+1 ve 3+1 biçiminde olacak. Yapılacak olan evler diğer evlerin aksine çok uygun ve uzun taksit imkanlarıyla vatandaşlarımıza satılmış olacak. 2020 senesinde faiz oranı 0,49 olarak belirlenmiş,vade sayısısa 240 olarak söylenmişti. %10'luk  kısmı nakit veren vatandaşlar, daha sonra kalan borcu kiradan az taksit ödeyerek bitirecekler ve 20 senenin sonunda evlerinin sahibi olacaklar. 

TOKİ 100 bin konut projesi 3 gruptaki vatandaşlara yönelik yapılacak. Bu gruplar şu şekilde;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”

2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”

3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Diğer alıcı adayları için 2020 senesinde gelir kısıtlaması getirilmişti. Vatandaşlarımız aylık net kazancı ne kadarsa o tutara göre başvuruda bulunabilecekler. 2020 senesinde aylık 5500 TL altında kazanan kişiler başvuruda bulunabiliyordu. İstanbul şehri için bu sınır 6.000 TL iken 2022 senesinde ise bu sınır 10.000 TL'ye çıkartılması beklenmektedir. 

Toki sosyal konut projesi şartları nedir?

Başvuru ne zaman yapılacak?

TOKİ konut kampanyasına başvuru için bekleyen vatandaşlarımız, İnternet üzeri ve bankalar aracılığı ile ilerleyen aylar içerisinde kayıtlar alınmaya başlayacak. Daha kesinleşmiş bir tarih bulunmamaktadır. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günler içerisinde kampanya hakkında detayları ve hangi tarihlerde olacağını paylaşması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal