TOKİ konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022 TOKİ başvuru şartları nelerdir? Bakan Kurum'dan 81 ilde TOKİ sosyal konut müjdesi!

TOKİ sosyal konutlarla ilgili projelerden bahsederken başvuru tarihleri hakkında da bilgiler veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un canlı yayın sırasında yaptığı açıklamalar sonrası başvuru tarihinin yanı sıra başvuru şartlarının ne olduğu TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

17.04.2022-14:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-14:57) TOKİ konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022 TOKİ başvuru şartları nelerdir? Bakan Kurum'dan 81 ilde TOKİ sosyal konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında 81 ilde yapmayı planladıkları TOKİ projeleri hakkında detayları paylaştı. TOKİ'nin son 20 yıl içerisinde bir milyon 200 bin konut ürettiğini söyleyen Bakan Kurum, TOKİ'nin serbest piyasalardaki payının yüzde 8 civarındayken bunu kısa zamanda yüzde 14'e çıkardıklarını aktardı. Alt gelir grubu olan ve konut sahibi olma imkanı kısıtlı olan vatandaşların gönül rahatlığı ile ev sahibi olmaları için TOKİ'nin kısa sürede sosyal konut hamlesini 81 il geneline yayacağını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TOKİ projeleri ilgili yaptığı önemli açıklamaların ardından, TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, başvuru tarihi ve başvuru şartları ile ilgili bilgi sahibi olmak için araştırma yapmayan başladılar.

TOKİ konut başvuruları başladı mı

TOKİ konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?

Bakan Murat Kurum'un açıklamalarında sonra 2022 yılı TOKİ sosyal konut başvuruları, başvuru tarihleri ve başvuru şartları vatandaşlar tarafından yakın mercek altına alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı projeleri içinde yer alan ve bakanlık doğrultusunda belirlenmesi planlanan TOKİ sosyal konut başvurularının şartları ve süreci hakkında bilgi veren Bakan Kurum, Haziran ayını işaret etti.

Yapılan değerlendirmeler ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın a onayıyla vatandaşlara Haziran ayında TOKİ sosyal konut müjdesi vereceklerini belirten Bakan Murat Kurum, müjdesi vereceğiz.

gerekli detayları da kısa süre içinde kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

TOKİ konut başvuruları başladı mı

2022 TOKİ başvuru şartları nelerdir?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

-Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

-Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

-TOKİ başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal