17 yıl önce kaybettiği kimlik yüzünden borçlardan bir türlü kurtulamıyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaşayan Osman Aksayan, yaklaşık 17 yıl önce kaybettiği kimliği yüzünden başı borç batağından bir türlü kurtulamıyor.

17.04.2022-13:12 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-14:37) 17 yıl önce kaybettiği kimlik yüzünden borçlardan bir türlü kurtulamıyor

2005 yılında kaybettiği kimliği yüzünden GSM şirketlerine adına borç çıkan aynı zamanda kredi kartı düzenleyen Aksayan (37) borcun kendisine ait olmadığı yönünde açıklama yaparak mahkemeye başvursa bile herhangi bir sonuca varamadı. Her şeyin başladığı 2005 yılında kimliği kaybetmesinden sonra Aksayan, adına çıkan borçlar yüzünden sürekli avukatlar tarafından arandığını belirterek her şeyin bilgisi dahilinde olmayarak borçlandığını söyledi. Başına gelen olaylardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Aksayan, olayın araştırılarak gerçek suçluların cezasını çekmesini isterken bu konuda yetkili kişilerden yardım eli uzatmalarını istedi.

Adına kayıtlı 200'den fazla telefon var

Aksayan kendisini mağdur duruma düşüren şahsın üzerine kayıtlı 200'den fazla telefon hattı bulunduğu ve bunun araştırılması gerektiğini ileten Aksayan, ''Lehimize gelişen bir olay yok. Mahkeme son aşamaya geldi. Zaman aşımı yüzünden borçların bize kaldığı bize tebliğ edildi. Derdimizi anlatmak adına tekrar mahkemeye başvuruda bulunduk. Zaman aşımı sebebiyle bu borcun bizim adımıza kaldığı, karşı tarafla alakalı herhangi bir işlem yapılmayacağı söylendi. Bu olayın üzerine yaptığımız araştırma sonunda bize bunu yapan arkadaş 74 tane daha sadece kendi adına faturalı hat var bizim üzerimize bir de bir sürü kart var ve başka mağdurlar da var. Bu neden araştırılmaya devam ediyor. Benim bildiğim bu şahsın kullanmış olduğu en az 200 tane hat var. Bu hatları nerede ve hangi amaçla kullandı? Borç benim üzerime ama yarın başka bir şeyde olabilir başka şeylerde başıma gelebilir neden kullandı onu da merak ediyorum. Hiçbir sonuca varamadık mahkeme yoluyla hiçbir sonuç alamadık. Şahsın eski eşi ve çocuklarına ulaşmayı başardım. Eski eşi de kendisinin aynı kişi tarafından yaklaşık 500 bin TL kadar dolandırıldığını söyledi. Çocuğu da aynı şekilde babasının o işlerle uğraştığını aileden koptuğunu kendilerini de mağdur ettiğini kötü bir ortamı olduğunu ve kötü insanlarla takıldığını bize belirtti. Söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Şahsın kendisine hala ulaşamadık. Bu borcun bana ait olmadığı evraklarda açık açık gözüküyor, resmi evrakım var'' diye söyledi. 


Adıma bu işlemleri yapıldığı dönemde askere gitmiştim

İşlemlerin olduğu sürede askerde olduğunu özellikle belirten Aksayan, ''2005 senesinde bir arkadaşımla İstanbul'a çalışmaya gelmiştim. Çalıştığım yerde kimliğimizin kaybolduğunu düşünüyorduk. Vatani görevimizi yerine getirmek için İstanbul'dan Trabzon'a memlekete geldik ve kimliğimizi bulamadık. Çalıştığımız yerde bizimle beraber çalışan arkadaşımızın aldığını ve buraya geldiğimizde kimliğimiz kayboldu ne yapabiliriz diye sorduk. Yenisini çıkardığınız sürece bir şey olmaz dediler cezası vardı onu da ödedik. Sonrasında askere gittim. Zaten bu işlemlerin yapıldığı zamanda ben askere gitmiştim. İstanbul'da adıma işlem yapıldığı dönemde askerde olduğuma dair resmi evrakımda var. Kimliğimin üzerinde işlem yapan şahsın fotoğrafı ve imzası var. Savcı değil normal bir vatandaş bile bu evrakları gördüğü zaman sahte olduğunu anlayabilir. Aynı zamanda bankadan da işlem yapılmış. Bankaya müracaat ettiğimizde kesinlikle böyle bir şeyin olmayacağı yönünde iddia etti. Benden bir sürü imza aldılar günlerce karakola giderek yazı yazdım imza attım sonucun gelmesini bekledik ve sonuç zaman aşımına uğradı. Birçok operatörlere borç var icraya giden var'' şeklinde konuştu. 

Parayı öde ne yaparsan yap

Devlet büyüklerinden kendisine el uzatmasını isteyen Aksayan, ''Derdimizi anlattığımızda 'sen parayı ver, ne yaparsan yap' diye söylediler. Kullanılmış bir kartta 750 TL vardı borç faizi ile 15 bin 900 TL'ye ulaşmış. Bir lira dahi olsa bile ben bu borcu ödemek istemiyorum. Bu zamana kadar hiç gidip ödeme yapmadım. Borç bana ait değil neden ödeme yapayım? Borcu ödeseydim kabullenmiş olurduk zaten neden ödeyeyim ki? Yaşanan olaydan sonra itibar kaybımda oldu. 17 yıldır bu dava sürüyor. Kimse bu zamana kadar bize yardımcı olmaya çalışmadı Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını el uzatmalarını istiyoruz. Suçlu kimse araştırılsın ve cezasını çeksin. Benim cezam varsa, suçluysam en ağır cezayı çekmeye razıyım'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal