TOKİ İstanbul’da arsa satışlarına start verdi! İstanbul TOKİ arsa belirleme kura tarihi ne zaman?

TOKİ tarafından İstanbul’da imza atılacak ilk evim arsa projesi detayları tek tek belli olmaya başlamışken, vatandaşlar TOKİ arsa belirleme kurası tarihinin ne zaman olacağını büyük bir merakla bekleyişte. İstanbul’un farklı ilçelerinde satışa çıkartılacak arsalar için start verildi!

07.03.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-15:45) TOKİ İstanbul’da arsa satışlarına start verdi! İstanbul TOKİ arsa belirleme kura tarihi ne zaman?

İstanbul'da yatırım fırsatı TOKİ’yle kapınıza kadar geldi. İlk evim varsa projesi kapsamında, uygun fiyatlarla farklı büyüklüklerde arsa satışlarını gerçekleştireceğini duyuran TOKİ tarafından projenin detayları bir hayli merak ediliyor. İstanbul’un farklı ilçelerinde gerçekleşecek olan arsa satışı, hak sahipleriyle yapılacak olan kura sonucunda teslim edilecek. Kuraya katılım sonuçları ise E- devlet üzerinden geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Asil ve yedek hak sahipleri olarak 2 farklı şekilde kategorize edilen talihliler, TOKİ tarafından başlatılacak kuranın ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Bekleyişler artık TOKİ’den verilen haberle son bulacak! Kura takvimine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar duyuruldu. 

İstanbul ilk evim arsa projesi kura ne zaman?

İstanbul içerisinde uygun fiyatlarla ev arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ tarafından başlatılan ilk evim arsa projesine katılım sağladı. Geçtiğimiz günler içerisinde E - devlet üzerinden asıl ve yedek hak sahipleri belirleme kurası tamamlanıp kura sonuçları detaylı olarak paylaşılmıştı. Proje için yapılacak olan kura detayları henüz paylaşılmamışken, Türkiye’nin resmi web sayfası üzerinden detaylı bilgi verildi. TOKİ kura takviminin belirlenmesi durumunda web sayfası üzerinden tüm detayların aktarılacağının altını çizdi. Ek olarak kura tarihleri için de asil ve yedek talihlilere SMS yoluyla bilgilendirme verileceği de paylaşıldı. Kura bitiminde ise banka sözleşmeleri arsa belirleme kuralların sona erdiği zaman proje bazlı özel olarak başlatılacak.

TOKİ İLK EVİM ARSA

İstanbul ilk evim arsa projesi arsa fiyatları kaç TL?

İstanbul’da farklı farklı ilçelerde TOKİ tarafından satışa çıkartılacak olan arsaların fiyatları büyüklüğüne ve bulunduğu konuma göre değişim gösteriyor. Müstakil parseller için başlangıç fiyatı 192.500 TL olarak belirlenmişken; hisseli parseller için satış fiyatı ise 112.500 TL olarak duyuruldu.

Gerçekleşecek olan kura sisteminde arsa satın almaya hak kazanmış olan talihliler, tahsis sonrasında %10 peşinat ödemesi yapılarak geri kalanını 9 yılda eşit taksitlerle rahat rahat ödeyebilecek. TOKİ tarafından başlatılan arsa satışına katılım sağlayacak olan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olup, en az 18 yaşında olması gerekiyor. İlgili belediye sınırlarının içerisinde ikamet etmesi ya da o ilçede nüfusa kayıtlı olması son olarak ise aylık gelirinin 16.000 TL’nin altında olmaması gerekiyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal