TOKİ 2022 sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru şartları

Bakan Murat Kurum'un "Biz TOKİ'yle beraber kısa zaman içerisinde sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız" açıklamasının ardından vatandaşlar TOKİ ile ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, TOKİ konut başvuruları nasıl yapılıyor, başvuru şartları nelerdir? İşte TOKİ konut başvurularıyla ilgili tüm detaylar...

15.04.2022-00:51 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-00:51) TOKİ 2022 sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? 2022 TOKİ sosyal konut başvuru şartları
Dar gelire sahip ailelere sunulan TOKİ sosyal konut projeleri 2+1 ile 3+1 planlarında düzenleniyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiren TOKİ projesi başvuru detayları ise merak ediliyor. İşte TOKİ konutlarıyla ilgili tüm detaylar...

TOKİ konut başvurusu nasıl yapılıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Biz vatandaşlarımızı hangi konuda açıkta bıraktık ki bu konuda açıkta bırakalım. Haziran ayında TOKİ müjdesiyle geleceğiz" açıklamasını yaptı.

TOKİ başvurularında aranan şartlar nelerdir?

Tüm illerde gerçekleşecek olacak TOKİ projesinin başvuru şartlarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat TOKİ başvurularının genel şartları şunlardır;

- T.C vatandaşı olmak,

- Projenin yapıldığı il ya da ilçenin sınırlarında bir seneden az olunmaması şartıyla ikamet etmek ya da projenin yapıldığı ilin nüfusunda kayıtlı olmak. (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle dil ile yetim kategorisindeki başvuru sahiplerinin minimum üç senedir ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kaydının bulunması gerekiyor.)

- TOKİ'den konut ve kredi alınmamış olunmalı. (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleriyle dul ile yetim kategorisinde olanlar bu maddeden muaftır)

- Kendine, eşine ya da velayetindeki çocukların üzerine tapuda kaydı olan kat irtifaklı - kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün ya da müstakil bir konutunun bulunmaması gerekiyor.

- Başvurunu başladığı tarih itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak. (Eşi hayatını kaybeden çocuklu kadınlarda yaş şartı aranmıyor.)

- Hanedeki kişilerin aylık gelirlerinin maksimum net 10 bin TL olması gerekiyor. Ancak bu gelir şartı İstanbul'da 11.500 TL olarak değişiklik göstermektedir.

- Hane başına tek bir başvuru hakkı bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal