TOKİ 150 Bin sosyal konut ev fiyatı ne kadar? Toki 150 Bin sosyal konut peşinat ve taksit sayısı

TOKİ 150 bin sosyal konut projesini faaliyete geçirmeye başladı. Proje içerisindeki evlerin ne kadar olacağı merak konusu olurken peşinat ve tksit durumları da araştırılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 150 bin TOKİ konutu hakkında açıklamalarda bulundu. TOKİ 150 bin sosyal konut ev fiyatları ne kadar? 150 bin sosyal konut peşinatı ve taksit sayıları ne kadar? Konu hakkında tüm detaylar haberimizde

19.05.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-10:34) TOKİ 150 Bin sosyal konut ev fiyatı ne kadar? Toki 150 Bin sosyal konut peşinat ve taksit sayısı

Ev sahibi olmak isteyenlerin gözü kulağı TOKİ'nin yapacağı evlerde. TOKİ 150 bin sosyal konut projesini duyurması üzerine araştırmalar sıklık kazandı. Konu hakkında açıklama yapan Murat Kurum bir çok gündem haberlerine de değindi. TOKİ 150 bin konut ev fiyatları ve ödeme seçeneklerinin detayları haberimizde yer almaktadır

Murat Kurum'dan son dakika açıklaması

Haber Türk canlı yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gündeme dair soruları yanıtladı. Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi yapılması hakkında konuya değinen Kurum, Kılıçdaroğlunun ikilemde olmasını söyledi. Zamanında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanını millet bahçesi yapacağı gündeme gelirken Kılıçdaroğlu şimdi bu duruma karşı çıkıyor olması Kurum tarafından eleştirildi.

TOKİ 150 bin sosyal konutların fiyatları

TOKİ 150 bin konut yapacak

Vatandaşları sevindiren haber Murat Kurum'dan gelmeye devam ediyor. Kira gibi değil aidat öder gibi ev sahibi olmanın mümkün olduğunu söyleyen kurum TOKİ'nin başlatmak üzere olduğu 150 bin sosyal konut projesini açıkladı.

Bu zamana kadar 1 milyon 130 bin sosyal konut üretilirken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayan TOKİ, Sayıştay denetimi ile evlerini yapmaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ''Biz şimidiye kadar yaptığımız konutlarda paraları süpvanse ediyoruz. Biz kiralardan daha düşük fiyatlara vatandaşları ev sahibi yapıyoruz. Hatta kiradan az aidat fiyatına vatandaşlar ev sahibi olacak. Yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu projeyi kamuoyuna açıklayacak." ifadelerini kullandı.

Kiradan daha az ödeme

Ev sahibi olmak isteyen ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca kişi varken TOKİ yaptığı sosyal konut projeleriyle ev sahiplerinin sayısını arttırıyor. Kiradan daha az ödeme ile ev sahibi olmak mümkün. Yapılan son açıklamada yapılan evlerin değerinin 400 bin TL olacağı belirlendi. taksitler 1500 TL değerinde olurken peşinat ise 40 bin TL civarında istenecektir.

Kabine Toplantısı sonrası 0.99 faizli kredi imkanını açıklayan Erdoğan, kira ve ev fiyatlarında da iyileştirilme yapılacağını belirtti. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal