İSPARK otopark ve abonelik ücretleri kadar, kaç TL oldu?

İSPARK’a gelen zamlar vatandaşların gündeminde yerini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, yapılan görüşmeler sonrasında İSPARK tarafından işletilen otoparklara % zam yapıldı. Gelen son dakika açıklaması ile birlikte vatandaşlar yeni ücretlerin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki, İSPARK ücretleri ne kadar oldu? İSPARK zammı sonrasında ücretler ne oldu? İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

19.05.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-10:20) İSPARK otopark ve abonelik ücretleri kadar, kaç TL oldu?

5 ay içerisinde ikinci kez zam yapılan İSPARK otoparklarının yeni zam oranı %25 olarak belirlendi. Vatandaşlar tarafından sık sık kullanılan bu otoparkların zamlanması gündemde yerini aldı. Yeni zam ile ücretlerin ne kadar olduğu araştırmaları da hız kazandı. Peki, İSPARK ücretleri ne kadar oldu? İSPARK zammı sonrasında ücretler ne oldu? İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İSPARK ücretleri ne kadar oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde yapılan görüşmeler sonrasında İSPARK otoparklarına %25 zam yapılması teklifi kabul edildi. Mayıs ayı ikinci oturumu kapsamında yapılan görüşmeler Saraçhane’de gerçekleşti. Görüşmeler Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleştirildi.

Artan fiyatlar sonrasında pek çok yere zam yapılırken İSPAK otoparkları da zamlanan bir diğer yerlerden oldu. İBB tarafından yönetilen İSPARK çalışanlarına %54.4’lük zam yapılabilmesi için ücretlerde artış yapılması gerektiği söylendi.

İSPARK fiyatları ne kadar oldu

İSPARK zammı sonrasında ücretler ne oldu?

Aralık ayı içerisinde yapılan %36’lık zam sonrasında bir zam da Mayıs ayında geldi. Yapılan zam teklifini inceleyen Tarife Komisyonu- Ulaşım ve Trafik Komisyonu fiyatlarında düzenlemeye gitti.

3 senedir zam bekleyen İSPARK çalışanları için gerçekleştirilen görüşmelerde çalışanlara mesaj atıldığının altı çizildi. Atılan mesajda yer alan ifadeler şu şekildedir:

"Her geçen gün artan hayat pahalılığına karşı siz kıymetli çalışanlarımızı korumak için çalışıyoruz. Bu kapsamda her ne kadar sendikal yetki konusunda sıkıntılar olsa da sizlere yüzde 54.4 oranında zam yapmak arzusundayız. 16 Milyon İstanbulluya güvenli sağlıklı otopark hizmeti sunan İSPARK'ın bu artışı yapabilmesi için yeni İSPARK ücret tarifelerini İBB Meclisi'ne sunduk. Yeni otopark ücretlerinin bu ayki Meclis'te kabulü durumunda siz kıymetli personelimize yüzde 54.4 oranında zam yapılacağını duyurur, tüm siyasi partilerin çalışanlarımızın yanında olmasını temenni ederim."

Görüşmeler sonrasında İSPARK tarifelerine %25 zam uygulandı. Yeni zamla birlikte ücretler şu şekilde:

0-1 saat ücreti 17,5 TL,

0-2 1-2 saat arası ücret 22,5 TL,

0-3 2-4 saat arası 25 lira oldu.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal