Tokat’ta 4’ün üzerinde şiddette iki deprem: Yozgat, Sivas yakın illerde de hissedildi

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 4,7 şiddetindeki deprem sonrasında 4,1 büyüklüğünde bir başka deprem daha yaşandı. Sarsıntılar çevre illerde hissedildi.

18.04.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-17:33)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem 9.97 kilometre derinlikte meydana gelirken Sivas ve çevre illerde de hissedilirken aynı dakika içerisinde bir deprem daha yaşandı.

Yozgat, Sivas yakın illerde de hissedildi

Haber7’nin yer verdiğine göre; Tokat'ta saat 01.06'da yaşanan depremin ardından merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde başka bir sarsıntı daha meydana geldi. Saat 02.35'te gerçekleşen depremin derinliği ise 7.0 kilometre olarak ölçüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'taki 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirttiği bir resmi Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Yerlikaya şunları söyledi:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde , büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 

Gelişmeleri takip ediyoruz. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Tokat’ta 4’ün üzerinde şiddette iki deprem: Yozgat, Sivas yakın illerde de hissedildi

Tokat Valisi: Olumsuz bir durum yok

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hatipoğlu, "Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer ilgili kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Köy ve mezraları tek tek taramaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. İkinci sarsıntının ardından yaptığı açıklamada da, "Ekiplerimiz şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum tespit etmedi. İlgili kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu.

Tokat’ta 4’ün üzerinde şiddette iki deprem: Yozgat, Sivas yakın illerde de hissedildi

AFAD: Saha çalışmaları sürüyor

AFAD, deprem sonrası saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları sürdürülmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." açıklamasını yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal