Togg'dan Sevindiren Gelişme: Avrupa Pazarına Açılıyor!

Türkiye’nin gururu yerli otomobil girişimi olan Togg, Avrupa pazarına açılmak için kolları sıvadı. Togg tarafından Almanya’nın Stuttgart şehrinde bir temsilcilik açıldı. İşte detaylar…

29.01.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-16:14) Togg'dan Sevindiren Gelişme: Avrupa Pazarına Açılıyor!

Türkiye yarım kalan hikayesini tamamlamak istiyordu. Otomotiv sektöründe yerli ve milli araç üretmek için kolları sıvamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde yerli otomotiv için hayalini dile getirdi ve 'Elini taşın altına koyabilecek isimler arıyoruz.' demişti.

Önce güzelce lansmanı yapıldı. Ardından Gemlik’te fabrikanın temelleri atıldı. Üretim bandı adım adım kuruluyor. Seri üretim için de geri sayım devam ediyor. Dünyanın da tercih edeceği bir araç için ihtiyaçlar doğru tercih edilmeliydi. O yüzden otomotiv üreticilerinin merkezine üs kurulma kararı alındı.

AVRUPA'DA İLK DURAK ALMANYA

Togg'un Avrupa'ya açılan ilk kapısı araba üreticilerin merkezi olan Almanya oldu. Almanya'nın Stuttgart şehrine temsilcilik açıldığı duyruldu. TRT Haber'den Murat Can Öztürk'ün haberine göre Almanya’da 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması hedefleniyor. Karbon salınımı böylelikle giderek azalacak.

Sektöre 3 milyar euronun üzerinde teşvik verildi. Doğuştan elektrikli Avrupa’nın ilk otomobili Togg da bu pazara yakın olacak. Almanya’daki otomobil fabrikalarında görev alan binlerce gurbetçi bulunuyor.


KALİTESİNE BAKARSAK ALMANLARIN DA TÜRKLERİN DE ALACAĞINA İNANIYORUM

Alman otomotiv parçaları tedarikçisi Durmuş Yılmaz, 'Kalitesine dikkat edilirse, Almanların da Türklerin de alacağına inanıyorum. Fakat ciddi anlamda çalıştığımız yerlerde, Almanların her şeye çok dikkat ettiğini biliyoruz. Biz de bunların aynısını yaparsak kaliteye, disipline; Alman aldığı zaman bu arabanın iyi araba olduğunun farkına varacaktır.' açıklamasında bulundu. 

Gurbetçilere göre otomotivde kalite ve maliyet önemli. Ayrıca teknik altyapı dikkat edilecekler arasında yer alıyor.


KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL ANCAK İMKANSIZ DA OLMAYACAK

Otomotiv sektörüne girdiğinde firmaların rakip olarak bile görmediği Tesla, Tüm zorluklara rağmen elektrikli otomotiv sektörünün şimdilik lideri konumunda yer alıyor.

Gurbetçiler ise Togg’u kolay bir sürecin beklemediğini fakat imkansız da olmayacağını dile getiriyor.

BEN UMUTLUYUM 'TOGG' BAŞARACAK

BMW Münih Fabrikası Personel Sorumlusu Mehmet Ertürk is Togg ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Almanlarla konuşuyoruz, onlar da görüyorlar televizyonda. Türkler ne zaman bugüne kadar araba yaptılar, yapıp'ta bugüne kadar başarılı oldular gibi düşünüyorlar. 5 sene önce Tesla'nın durumu nasılsa, onları nasıl rakip görmüyorlarsa, şu anda Togg'u hiç rakip olarak görmüyorlar. Zamanında dediler ki, Tesla da BMW ile Mercedes ile çalışamaz, baş edemez, onlara rakip olamaz. Şimdi görüyoruz ki, elektrik arabalarında Tesla hepsinin önündedir. O yüzden ben umutluyum.'

Togg 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında pazara çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal