TOGG'dan Müjdeli Haber Geldi! Yeni Logo Paylaşıldı

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, yeni logosunu resmi Twitter hesabından duyurdu.

18.12.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-12:15)

Sabah saatlerinde TOGG, 14:30’u göstererek herkesi heyecanlandırmıştı. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan TOGG’un yeni logosu belli oldu.  

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, TOGG’un yeni logosu duyuruldu. Tasarımı yapılan yeni logoda ‘Doğu ile Batı'nın buluşma, bugün ve geleceğin kesişme noktası’ şeklinde açıklaması dikkat çekti. 

TOGG’un bugün yayınlanan yeni logosu için tescil işlemlerine de başlandığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, ‘TOGG'un logosu yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu da vurguluyor’ denildi. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan TOGG’un yeni logosu sevenlerinin beğenisine sunuldu.  


LOGO YORUMU

Milliyet Otomotiv Yazarı Levent Köprülü, Türkiye’nin yerli ve milli otomobilinin yeni logosunu resmi Twitter hesabından duyurması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Köprülü, ‘Baktığınız zaman bu stratejik bir ürün. Türkiye'de bu yatırımla ciddi bir mesafe alınmış olacak rakipler arasında. Otomotiv sanayi elektrikle ağırlık gitmeye başladı. Biz Türkiye'de ürettiğimiz pil teknolojisiyle Avrupa ve dünyada sayılı ülkeler arasına girmiş olacağız. Gerçekten de özellikle pil hücresi üretimi stratejik bir şey. Sadece pil hücresini ithal etmiyorsunuz. Bunu ihraç etme şansına da sahipsiniz. Bunu dünyada yapabilen 5-6 belki 7 şirket var. Türkiye için de stratejik bir yatırım.’ ifadelerini kullandı.

Köprülü, ‘Yeni teknoloji ile üretilecek bataryanın 1 milyon km. gidecek şekilde tasarlanıyor. 1 km. nereden bakarsanız bakın bir 10 yıllık süre diye tahmin ediyorum en az’ şeklinde konuştu.   

Milliyet Otomotiv Yazarı Levent Köprülü, ‘Bu girişim başlatıldığında öncelikle aracın geliştirilmesi, üretim tesisisin kurulması, AR-GE'sinin yapılması ve araca bağlı diğer sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesine öncelik verilmişti. Bence aracın üretime başlama tarihi yaklaştıkça yavaş yavaş pazarlama hamleleri de geliyor. Bir logo oluşturulması bir doğru karar. Yapılması gereken bir şeydi’ ifadelerine yer verdi.

TOGG'DAN HEYECANLANDIRAN PAYLAŞIM İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Yerli ve global ajansların dahil olmuş olduğu bir sürecin ardından, bugüne kadar Türkiye'de ve dünyada önemli markaların logo tasarımlarını yapan marka ajansı CGH'nin yapmış olduğu logo tasarımı en yüksek puanı alarak, Togg'un logosu olmasına karar verildi . Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı'nın bir araya gelmesini ifader ediyor. Logo aynı zamanda Togg'un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri ile birlikte teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunun da vurgusunu yapıyor. Logo için Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye'de gerekli tescil işlemlerine başlandı. Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş"Logomuz Togg'un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyor' şeklinde ifadeler ili logo hakkında açıklamalarda bulundu. 'Aynı zamanda logomuzdaki dualite teması Doğu ve Batı arasında rasyonel ve duygusal bir denge yaratma fikrini besliyor' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal