Togg'dan heyecan veren paylaşım! 'Sizce ilk Togg hangi renk olacak?'

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği yerli otomobili Togg'dan herkesi heyecanlandıracak paylaşım geldi. İşte haberin detayları...

08.06.2022-15:43 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-17:00)

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği yerli otomobili Togg'dan heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Togg'dan yapılmış olan açıklamaya ilişkin, Avrupa'nın en temizi olan boyahanede bir sonraki aşamada ise boyalı deneme yapılacak. 


Twitter hesabından paylaştı 

Togg'un Twitter hesabından paylaşılan videoda ise, "Avrupa'nın en temiz boyahanesine sahip Gemlik Tesisimizde boyasız denemeler başladı. Sizce ilk Togg hangi renk olacak?" diye ifade edildi. 

Öte yandan fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye ait olan küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, seri üretime emin adımlarla yaklaşmaktadır. Ayrıca aynı çatı altında toplamış olduğu fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle birlikte "Bir Fabrikadan Daha Fazlası" olarak tanımlanan Togg Gemlik Tesisi'ndeki boyahane kurulumu da tamamlandı. 5 gr/m2'den az "uçucu organik bileşen" salımı ile Türkiye'deki yasal sınırın 9'da 1'i, Avrupa'daki yasal sınırın da 7'de 1'i bir değerle Avrupa'nın en temizi olan boyahanede boyasız denemelere de başlanmıştır. 

Söz konusu renk denemeleri öncesinde son kontrollerini tamamlayan ekipler, ilk C-SUV gövdesinde boyasız provalarını gerçekleştirmiştir. Gemlik Tesisi'nde bulunan boyahanede bir sonraki aşamada ilk boyalı deneme yapılacak. 


2030 yılına kadar hedef 1 milyon araç 

"Doğuştan elektrikli" ve "sıfır emisyonlu bir teknoloji" için yola çıkmış olan Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Togg'da, homologasyon testlerinin tamamlanmasının sonrasında 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak. Sonrasında yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecektir. 

Bu durumu takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla birlikte, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacaktır. Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlamaktadır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal