TOGG: Yerli Otomobilin Bataryası 30 Dakikada Yüzde 80 Şarj Olacak

TOGG, yerli otomobilin bataryası ile ilgili yeni detayları paylaştı. Aracın bataryası 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek. Tesla gibi markalarda ise bu süre 1 saati aşıyor.

26.10.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-13:30) TOGG: Yerli Otomobilin Bataryası 30 Dakikada Yüzde 80 Şarj Olacak

Haber365 Özel

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobil çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yerli aracın bataryası için Farasis ile anlaşan şirket, resmi Twitter hesabından otomobilin bataryası ile ilgili yepyeni detaylar paylaştı.

YARIM SAATTE YÜZDE 80 ŞARJ 

TOGG'un "Batarya Teknolojilerimiz Hakkında Detaylar" konulu videodaki bilgilere göre, yerli otomobilin menzili 300+ ve 500+ km olacak. Ayrıca 30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek. Modüler yapısı sayesinde enerji depolama başta olmak üzere farklı sektörlerdeki birçok uygulamada kullanılabilecek

TOGG’un batarya paketinde iş ortağı olarak seçtiği Farasis’in geliştirdiği "NMC 811" kimyasının Nikel oranı açısından zengin olduğu belirtilen paylaşımda, "Modüllerimizde enerji yoğunluğu yüksek kesecik (pouch) tipi hücreler kullanılacak. Alüminyum muhafazalı kompakt modüller ile yüksek yapısal dayanım sağlanacak." ifadeleri kullanıldı.

TESLA NE KADAR SÜREDE ŞARJ OLUYOR

Elektrikli araba konusunda dünyada akla ilk gelen otomobil firması olan Tesla'nın modellerine göre sarj süreleri değişiyor.  2019 Model 3'ler ortalama 8 saatte sarj oluyor. Roadster ise 2.5 saatte sarj olabiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal