TOGG Yerli Otomobilin Batarya Ortağı Farasis Oldu

TOGG’un geliştirdiği yerli elektrikli otomobilin bataryası için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticisi Farasis ile ortaklık kuruldu. TOGG ile birlikte geliştirilecek olan modüller Türkiye’de üretilecek.

20.10.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-12:06) TOGG Yerli Otomobilin Batarya Ortağı Farasis Oldu

Türkiye'nin elektrikli yerli otomobilini geliştiren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG),  araçlarda kullanılacak bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK

Farasis tarafından üretilen Li-ion batarya hücreleri, TOGG ile birlikte geliştirilecek modüllere yerleştirilerek Türkiye’de üretilecek.

İki şirket ayrıca Türkiye ve çevre ülkelerde “batarya ile elektrik depolama çözümleri” sağlamak için birlikte ortak şirket kuracak. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş bültende yer alan ifadelerinde, “Elektrikli araçlar için temel teknolojilerden biri olarak görülen Li-ion bataryaların Farasis gibi bir oyuncu ile ülkemize gelmesi kritik önem taşımakta. Bu iş birliği Türkiye’de elektrikli araç bataryası üretiminin ötesine geçerek ülkemizin batarya Ar-ge kabiliyetlerini geliştirecek” dedi.

ELEKTRİK MOTORU BOSCH'TAN ALINACAK

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, "Batarya Türkiye'de üretilecek. Bizim Gemlik'teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya paketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz. Aracın elektrik motoru ise Bosch'tan alınacak" bilgilerini paylaşmıştı.

YERLİLİK ÖN PLANDA OLACAK

TOGG ve Farasis arasında kurulması hedeflenen ortak girişim şirketinin iş planında tarafların en önem verdikleri konuların başında yerlilik geldiği vurgulanırken, iş planı dahilinde batarya hücresinin de Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi konularının da detaylı bir şekilde değerlendirileceği, özellikle hücre kimyası konusunda geliştirilecek yetkinliklerin uzun vadede her iki tarafa da büyük katkı sağlayacağının altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal