TMSF, New York’da Açtığı Erol Aksoy Davasını Kazandı! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan açıklamaya göre, firari Erol Aksoy’un ülke dışına kaçırdığı paraları kızı Eda Aksoy aracılığıyla New York’ta bir apartman dairesi satın aldığının tespit edilmesi üzerine açılan dava kazanıldı.

01.10.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-12:42) TMSF, New York’da Açtığı Erol Aksoy Davasını Kazandı! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca, Erol Aksoy aleyhine New York’ta açılan davanın kazanıldığı bildirildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den kaçan firari Erol Aksoy’un ülke dışına kaçırdığı paraları kızı Eda Aksoy aracılığıyla New York’ta bir apartman dairesi satın aldığının tespit edilmesi üzerine ABD’de açılan dava, kazanıldı.

TMSF, EROL AKSOY’A KARŞI NEW YORK’DA DAVA AÇMIŞTI

TMSF’nin ABD’de hukuk danışmanlığı hizmeti aldığı kurum tarafından, firari Erol Aksoy’un, Britanya Virjin Adaları'ndaki şirketini idare eden oğlu Kerim Aksoy ve Searock Holdingin sahibi olan kızı Eda Aksoy’a para transferinde bulunduğunun tespit edildiğini aktaran TMSF, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

‘Erol Aksoy’un gönderdiği 1 milyon 900 bin dolar ile bir gayrimenkul alındığının anlaşılması üzerine, New York’taki söz konusu apartman dairesinin TMSF’ye devri için dava açıldı. Mahkeme, paranın kaynağı konusunda çelişkili hikayeler anlatan Erol Aksoy ve kızı Eda Aksoy’un güvenilir tanık olmadıklarına da karar metninde yer verdi; 'Bu koşullar, Eda'nın ve Erol'un tanık olarak güvenilirliklerini ortadan kaldırmaktadır.' Mahkeme kararına göre, Eda Aksoy ve Kerim Aksoy’un daireye ait belgeleri, 'satılmak üzere' New York Şerif Ofisi’ne teslim etmesine hükmedildi. TMSF geçen hafta, Zaman Gazetesi'nin ve matbaalarının sahibi olduğunu iddia eden FETÖ/PDY mensubu iş insanlarının, uluslararası tahkim mahkemesinde (ICSID) açtığı 126 milyon avroluk davayı da kazanmıştı.’

EROL AKSOY’UN 1 MİLYAR DOLARLIK BORCU ÖDENMEDİĞİ İÇİN TEMERRÜDE DÜŞMÜŞTÜ 

2001 yılında yaşanan ekonomik krize yol açan bankalardan biri olan İktisat Bankası’nın içinin boşaltıldığı içinin faaliyetlerine devam edemediği ve bankanın ödenemeyen borçları nedeniyle TMSF’ye devredildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, ‘Müşterilerinin emanet ettiği paraları usulsüz işlemlerle zimmetine geçirdiği mahkeme tarafından tespit edilen Erol Aksoy, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, Yargıtay tarafından da onandı ve kesinleşti. Cezası kesinleşince, Cem Uzan gibi Erol Aksoy da kaçak olarak Paris’e gitti. TMSF ile 2006 yılında imzaladığı protokolde, Erol Aksoy 1 milyar dolar borcu olduğunu kabul etmiş, fakat imzaladığı protokolün şartlarını yerine getirmediği için temerrüde düşmüştü. TMSF, Erol Aksoy’un mal varlıklarına el koyup satarak, zararı karşılamaya çalışıyor.’ ifadeleri yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal