Tırnak Uzatmanın Doğal Yolları

Tırnak uzatmanın doğal yolları nelerdir? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

07.07.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:49) Tırnak Uzatmanın Doğal Yolları

Elleri güzel göstermenin yolu bakımlı ve sağlıklı uzun tırnaklara sahip olmak. Uzun tırnaklara sahip olmak için yapay ürünler kullanmak yerine doğal ürünleri tercih ederek sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. 

Sağlıklı Tırnak Uzatmak için Ne Yapılmalı?

Tırnakların sağlıklı bir şekilde uzaması için günlük hayatta dikkat etmemiz gereken birçok faktör vardır. Tırnakların uzamasını engelleyen hataları yapmadan kullanabileceğiniz doğal bakım ürünleri ile kısa sürede sağlıklı tırnak görünümü elde edebilirsiniz.

Öncelikle tırnaklarınızın neden uzamadığını bilmeniz gerekiyor. Demir eksikliği, D vitamini eksikliği gibi sağlık problemleri tırnakların güçsüzleşmesine ve uzamasına engel olur. Bu nedenle beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Süt ve süt ürünleri, kırmızı et, ıspanak, badem gibi yiyecekleri tüketmeye özen göstermelisiniz.

Tırnakların uzaması için etkili yöntemlerden biri suyla temas etmesini sağlamaktır. Haftada bir kez ılık su içerisinde birkaç damla limon ekleyerek tırnaklarınızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra soyulmaması ve güçlü uzaması için vazelin sürün.

Limon, tırnak uzaması için kullanabileceğiniz etkili bakım ürünleri arasında yer alıyor. Limon kabuğu ile tırnaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

Tırnakların sağlıklı uzaması için deterjanla temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Sıcak su tırnakların yumuşamasına ve soyulmasına sebep olur. Bu nedenle mümkün olduğunca soğuk su ile ellerinizi yıkayın.

Tırnakların Uzaması için Ne Kullanılır?

Tırnak uzatmanın doğal yolları evde kolaylıkla yapabileceğiniz bakımlardan geçiyor. Hem beslenmenize dikkat etmeli hem de bakım ürünlerini kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Tırnakların sağlıklı uzaması için kullanabileceğiniz meyve kabukları vardır. Turunçgiller, tırnakların uzaması için etkili yöntemlerden biri. Meyve kabuklarını tırnaklarınıza masaj yapmak için kullanabilirsiniz.
Gün içinde tırnaklarınızı unutmamanız gerekiyor. Cildimizin neme ihtiyacı olduğu kadar tırnakların da nem ihtiyacı vardır. Bu nedenle doğal nemlendirme etkisi olan salatalığı tırnak bakımında kullanabilirsiniz. Salatalıkla püre yaptıktan sonra tırnaklarınıza sürebilir ve 10 dakika kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra soğuk su ile durulayarak haftada bir kez uygulamanız istediğiniz sağlıklı tırnaklara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Hızlı tırnak uzatma için kullanabileceğiniz etkili bakım yağlar vardır. Portakal yağı tırnakların ihtiyacı olan nemi verirken hızlı uzamasını sağlayacaktır. Badem yağı ve Hindistan cevizi yağı ile de tırnakları uzatabilirsiniz. Hızlı uzaması için yapmanız gereken bakım da yoğun olmalıdır. Bu nedenle yağlarla tırnaklarınıza masaj yaptıktan sonra pamuklu bir eldivenle kapatın ve sabaha kadar bekletin. Tırnak uzatmak için en hızlı yöntemlerden biridir.

Tırnak Kırılmalarının Önüne Geçmek için Ne Yapmak Gerekir?

Tırnak uzatmanın doğal yolları tırnak kırılmalarının önüne geçmek için de etkili yöntemlerdir. Tırnaklarınızın kırılması sağlıksız beslenmenizden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle süt ve süt ürünlerini daha çok tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Meyve kabukları ile masaj yapmak tırnakların güçlenmesini sağlayacaktır. Yumurta sarısı da tırnakları güçlendirmeye yardımcı olan yiyecekler arasında yer alıyor. D vitamini ihtiyacınızı karşılayacak yiyeceklerle tırnak kırılmalarının önüne geçmek mümkün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal