Tırnak Bakımında Ne Kullanılır?

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar el bakımının en önemli parçasıdır. Bakımsız tırnaklar kırılma, şekil bozukluğu gibi tırnak sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Peki, tırnak bakımında ne kullanılır?

07.07.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:51) Tırnak Bakımında Ne Kullanılır?

Hassas tırnaklara sahipseniz kırılmasını önlemek için evde bakım yapabilir ve tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Peki, tırnak bakımında ne kullanılır? Haberimizde tırnak bakımı ile bilmeniz gerekenleri anlattık.

Sağlıklı Tırnaklar için Nelere Dikkat Etmeli?

Tırnaklarımızın sağlıklı olması ve bakımlı görünmesi için öncelikle günlük hayatta dikkat etmemiz gerekiyor. Elleri yıkamak tırnakların temizlenmesi için yeterli değildir. Ellerinizi çok sık yıkamanız da tırnaklara zarar verebilir. Bu nedenle günlük tırnak temizliği yapmaya özen göstermelisiniz.

Tırnaklarınızı temizlemek için birkaç ılık suda bekletebilirsiniz. Sabun, deterjan gibi temizlik malzemeleri tırnaklara zarar verebileceği için tırnak bakım yağları kullanabilirsiniz.

Tırnakları nemlendirmek, kırılmalarını önlemek, tırnak sertleşmesi için özel hazırlanan bakım yağlarını bulabilirsiniz. Bakım yağı alırken doğal markaları tercih etmeye özen gösterin.

Tırnaklarınızı törpülerken hassas davranmanız önemlidir. Fazla törpülemeniz ve sert davranmanız tırnak uçlarını daha çok yıpratır. Ayak tırnaklarına bakım yaparken ılık suda bekleterek temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Günlük hayatta tırnak temizliğine ve bakımına dikkat etmediğiniz sürece tırnaklarınız sağlıksız ve bakımsız görünecektir.

Tırnak Neden Sararır?

Tırnak sararması birçok kadının şikayetçi olduğu sorunlardan biridir. Tırnaklar, hassas olduğu için havasız kalması veya zarar verecek bir madde ile temas etmesi halinde sararma sorunları ortaya çıkacaktır. Tırnak sararmasının başlıca sebebi oje kullanımıdır. Kullandığınız oje ne kadar kaliteli olsa da tırnaklar havasız kaldığı için sararmasına sebep olur. Bu nedenle oje kullanırken iki günde bir silmek ve tırnakların nefes almasını sağlamak gerekiyor. Uzun süre oje kalan tırnakların tamamı sararabilir.

Tırnak sararmasının sebeplerinden biri de sigara dumanıdır. Sigara içerken elinizde tutmaya ve tırnaklarınızda temas etmemesine özen göstermeniz gerekiyor. Hem sigara hem de oje kullanımından dolayı sararan tırnaklara bakım yapabilirsiniz. Tırnak bakımı yapmak için kullanacağınız malzemeler evde kolaylıkla bulabileceğiniz ve tırnaklara zarar vermeyen ürünlerdir. Tırnak bakımında ne kullanılır; sararan tırnakların sağlıklı görünümüne kavuşması ve güçlenmesi için karbonat kullanabilirsiniz. Bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Ellerinizi suyun içinde 15 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Haftada 2 kez uygulayarak tırnaklarınızı güçlendirebilir ve sararmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Evde Tırnak Güçlendirmek için Ne Yapılır?

Tırnak bakımını evde yaparken bakım yağlarının yanı sıra doğal maskeler kullanabilirsiniz. Tırnaklara en iyi gelen malzemelerden biri zeytinyağıdır. Karışım hazırlamanıza gerek kalmadan bir bardak zeytinyağının içinde tırnaklarınızı 15 dakika bekletebilirsiniz. Tırnak kırılmalarının önüne geçmek ve güçlendirmek için tırnak bakımında ne kullanılır; zeytinyağı ve limonu karıştırarak tırnaklarınızı 10 dakika kadar içinde bekletebilirsiniz. 6 damla limon suyu ve üç yemek kaşığı zeytinyağı karıştırdıktan sonra tırnaklarınızın bakımını evde yapabilirsiniz. Düzenli olarak haftada iki kez uygulayabilir ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal