Tırnak Güçlendirici Serum Nasıl Yapılır? Doğal Tırnak Güçlendirici Serum Tarifi

Tırnaklarınızı uzatmak istiyor, fakat kırılmalarından mı muzdaripsiniz? Tırnaklarınıza kimyasal serumlar sürmek yerine evde doğal bakım yapmak istiyorsanız, bu tırnak güçlendirici serum tarifi tam size göre! Peki doğal tırnak güçlendirici serum evde nasıl yapılır?

18.10.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-11:30) Tırnak Güçlendirici Serum Nasıl Yapılır? Doğal Tırnak Güçlendirici Serum Tarifi

Özellikle sık sık oje kullananlardansanız, ojenin içindeki kimyasallardan tırnaklarınız yıprandığı için kırılmalar artabilir. Kalsiyum içerikleri besinler, düzenli meyve ve sebze tüketerek tırnaklarınızın kırılmasını azaltabileceğiniz gibi bol su içerek de tırnaklarınızın güçlü uzamasını sağlayabilirsiniz. Ojelerin tırnaklarda sararma yapmaması ve tırnakların kırılmasını azaltmak için ojelerinizi tam anlamıyla silerek, tırnaklarınızın hava almasına müsaade edin. Aynı zamanda tırnakları törpülerken de dikkatli olmamak, tırnak kırılmalarına zemin hazırlayabilir. Ev temizliği yaparken de tırnaklarınız kimyasallardan çok etkilenmesin diye eldiven kullanmak iyi bir çözüm olabilir.

Tüm bu adımların haricinde uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise tırnaklara serum ile bakım yapmak. Üstelik evde hazırlayabileceğiniz basit ve doğal tırnak serumu oldukça etkili. Tırnakları güçlendiren, tırnak ve tırnak etlerinde soyulmayı azaltan, ayrıca tırnaklardaki kararmaları yok eden bu pratik bakımı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İşte tırnaklarınız için doğal serum tarifi...

 MALZEMELER

1 adet limon suyu

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Ilık suyu bir kaba koyun, hazırladığınız limon, tuz ve zeytinyağı ekleyip, güzelce karıştırın. Karıştırdığınız bu karışıma ellerinizi 5 dakika kadar koyun. Haftada 1 veya 2 kez uygulayabileceğiniz bu yöntem ile tırnaklarınızın sertleşip güçlendiğini fark edeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal