Tıp Mucizesi Yaşandı: Ölü Birinin Kalbini Çalıştırıp Nakil Yaptılar

İngiltere'deki bir hastanede hekimler ölü bir insandan aldıkları kalbi çalıştırarak, 16 yaşında olan bir çocuğa nakil gerçekleştirmeyi başardılar. Yapılan bu yöntem sayesinde 10 gün içerisinde 5 çocuğa durmuş kalp nakli gerçekleştirerek bir ilke imza attılar.

23.02.2021-09:03 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-09:03) Tıp Mucizesi Yaşandı: Ölü Birinin Kalbini Çalıştırıp Nakil Yaptılar

İngiltere’deki Royal Papworth Hastanesi’nde bu işlemin yapıldığını duyurdular. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalından doktorlar, ölü bir kişiden alınan kalbi nakil yaptılar ve  16 yaşındaki Anna Hadley isimli başka bir hastaya nakletmeyi başardılar. Bu İşlemin kalp nakli için sıraya dizilen hastalar, yüzlerce kişiye umut verdiğini söyleyen hekimler bu yöntemin yaygın hale geleceğini söyledi.

KALP 7 SAATTE ÇALIŞTIRILDI

 Tedavinin Öldükten sonra bağış yapmak (DCD) ismi verilen programlar bağlamında gerçekleştiği söylenirken, yöntemde organlarını bağışlamayı kabul eden insanların cansız bedenlerinden kalp, 7 saat sonra özel bir teknik ile yeniden çalıştırılmaya başlandı. Kalp daha sonra 16 yaşındaki Anna Hadley adlı kişiye nakledildi. Hadleyin yanı sıra yaşları 12 ve 16 arasında değişen 5 çocuk için aynı yöntem uygulanarak nakil işlemi gerçekleştirildiği vurgulandı.

 ARTIK ÇOK DAHA RAHAT NEFES ALABİLİYORUM

 Bu tedavi yöntemi ile kalp nakli yapılan 14 yaşındaki Freya Heddington da, 'Uzun yürüyüşlere çıkabiliyor, dağa tırmanabiliyorum ve bunları yapmak için artık durup soluklanmam gerekmiyor' ifadelerini kullandı. Doktorlar bu işlemin kalp nakli bekleyen yüzlerce kişiye umut olduğunu ifade etti.

 Ayrıca, ABD’de Haziran 2019 senesinde  ilk defa kalp ölümünden sonra bağışlanmış bir kalbin başka bir hastaya nakli yapılmıştı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal