Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı! Virüsün başladığı yer olan Wuhan tekrardan karantinaya alındı

2019 yılında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve günümüzde hâlâ devam eden Covid-19, Wuhan'nın Jiangxia bölgesini tekrar karantina altına aldırdı.

28.07.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 28.07.2022-17:17) Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı! Virüsün başladığı yer olan Wuhan tekrardan karantinaya alındı

Sıfır vaka politikasını uzun zamandır devam eden Wuhan kentinde 4 vakanın görüldüğü tespit edildi. Yerel kaynaklı gazetelerin yaptığı habere göre Jiangxia'de 4 vakanın görülmesi üzerine bölgeyi 3 günlük karantina altına alındığı açıklandı. 

Tüm toplu taşıma hizmetleri durduruldu

970 binden fazla insanın yaşadığı Jiangxia'de 'geçici kontrol önlemleri' kapsamında kısıtlamalar dün sabah saatlerinden itibaren uygulanmaya başlandı. Sinemalar, barlar ve internet kafeleri dahil eğlence mekanları, ibadethaneler, küçük klinikler, pazar yerleri kapatılıp, konserler, konferanslar ve büyük toplantılar da yasaklandı. Tüm toplu taşıma hizmetleri durdurulup, bölge sakinlerinden zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları istendi. Söz konusu bölgenin 'yüksek riskli mahalleler' in tespit edilip o mahallelerde sokağa çıkmanın yasaklandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, insan akışını ve enfeksiyon riskinin azaltılmasının mümkün olan en kısa süre zarfında sıfıra indirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Önce 2 vaka tespit edilmişti

Önce 2 vaka tespit edilmişti

Jingxia'de hafta başlarında düzenli yapılan testler sonucunda ilk olarak 2 vaka tespit edilmiş, ardından diğer 2 vakanın ise yakın temaslı olduğu belirtilmişti. Wuhan'da ilk kez 22 Ocak 2020 tarihinde uygulanan karantina, 76 gün boyunca devam etmişti. Ayrıca Wuhan, virüs nedeniyle karantinaya alınan ilk şehir olmuştu.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal