TikTok'a 6 Milyar Avroluk Dava

Hollanda'da TikTok'a 6 milyar avroluk dava açıldı. Hollanda’da Stichting Massaschade & Consument Vakfı, Tiktok’a dava açtığını duyurdu.

09.09.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-17:10) TikTok'a 6 Milyar Avroluk Dava

Sosyal paylaşım sitesi olan Tikyok birçok kişi tarafından kullanılıyor. Hollanda’da Stichting Massaschade & Consument Vakfı ise veri güvenliği ihlal ettiği gerekçesiyle Tiktok’a 6 milyar avroluk dava açtı.

TİKTOK KİŞİSEL VERİLERİ ÇİN VE ABD’YE SATIYOR

İnsanları olumsuz etkilediği gerekçesiyle sık sık gündeme gelen video paylaşım sitesi Tiktok’a Almanya Stichting Massaschade & Consument Vakfı kişisel verileri ihlal ettiği için dava açtı. Vakıf dava ile ilgili açıklamalar da bulundu. Vakıf açıklamasında ‘TikTok'un verileri uygunsuz şekilde işliyor. Reklam içeriklerinde usule aykırı hareket ediyor. Zararlı içeriklere karşı yeterli korumayı sağlamadığı gibi kullanıcıların kişisel verilerini, bu verilerin korunmasında güvenli olmayan Çin ve ABD gibi ülkelerine sattıyor’ denildi. Yapılan açıklamada, 6 milyar avroluk davanın Hollanda'daki 4,5 milyon TikTok üyesi adına Amsterdam Mahkemesinde açıldığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal