Marketlerde Fahiş Fiyat Denetimi Uygulandı!

Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat artışlarına yönelik iddiaları değerlendirmeye aldı ve 81 ilde denetimleri yoğunlaştırdı.

09.09.2021-17:03 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-17:10) Marketlerde Fahiş Fiyat Denetimi Uygulandı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatıyla, son zamanlarda kamuoyunun da yakından takip ettiği fahiş fiyat iddialarının incelenmesi için Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı yönetici ve personelinden oluşan özel inceleme ekipleri oluşturuldu.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli başkanlığındaki ekipler  Ankara'daki marketlere bugün fahiş fiyat artışı ve etiket denetimini yaptılar. Ekipler, marketlerde, sebze ve meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatları inceledi.

FİYAT KARŞILAŞTIRMASI YAPILDI

Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı.

İDARİ İŞLEM UYGULANACAK

İncelemeler sonucu Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı iş ve işlemeleri tespit edilenler hakkında idari işlem uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal