Ticaret Bakanlığı'ndan İkinci El Araba Alımı ve Satımına EFT ve Havale Yöntemi!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında düzenlemeye gidiyor. Satış bedeli ile taşıt mülkiyetinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayacak sistemle havale ve EFT ile ödeme de mümkün olacak.

10.12.2021-09:21 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-11:19) Ticaret Bakanlığı'ndan İkinci El Araba Alımı ve Satımına EFT ve Havale Yöntemi!

Çip krizi nedeni ile sıfır araç üretimindeki sıkıntı ikinci el piyasasını tavana çıkarmış durumda. Çip krizini fırsat bilenler ikinci el arabalarda fiyatları fahiş rakamlara çıkardı. Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında düzenlemeye gidiyor. Satış bedeli ile taşıt mülkiyetinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayacak sistemle havale ve EFT ile ödeme de mümkün olacak. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik taslağıyla, ikinci el oto satışında yetki belgesi verilmesinde aranan iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunması şartı kaldırılırken, konkordato başvurusu yapan işletmeler de yetki belgesi başvurusunda bulunabilecek. Düzenlemeyle, yetki belgesi için istenen lise mezuniyeti şartı da ilköğretime indiriliyor.

EŞ ZAMANLI DEĞİŞİM

Ticaret Bakanlığı, son yaşanan gelişmeler kapsamında ikinci el arabalarda yeni düzenlemeye gitti. Taslakla, ikinci el araç alım satımında elektronik sistem kullanımı da genişletilecek. Mevcut uygulamada, sadece ödemenin nakit yapılması halinde taşıt mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı el değiştirmesini sağlayan elektronik sistem devreye girerken, yeni düzenlemeyle havale, EFT yöntemleriyle ödemeler de elektronik sistem üzerinden yapılabilecek. İkinci el oto satışında özellikle EFT talimatları üzerinden dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Milliyet'te yer alan habere göre, Alıcı görünümündeki dolandırıcılar, araç bedeli kadar EFT talimatını verdikten sonra, talimat belgesini satıcıya göstererek aracın devralıyor, sonra da EFT talimatını iptal ediyor ve kayıplara karışıyor. Yeni düzenlemeyle bu tip dolandırıcılıkların da önüne geçilebilecek. İkinci el otomobil alım satımındaki elektronik sistem ile alıcının elindeki para, önce emanet hesabına aktarılıyor, işlem bitinceye kadar bloke oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal