Ay'da Gizemli Bir Ev Görüntülendi

Çin tarafından Ay’da görüntülenen “Gizemli Ev” görenleri hayrete düşürdü. Konunun detayları haberimizde…

09.12.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-17:42) Ay'da Gizemli Bir Ev Görüntülendi

Ay'ın uzak tarafında çalışmalarını sürdüren Çin’e ait bir uzay aracı olanYutu-2, küp şeklindeki bir nesneye ait görüntüleri kaydetti. Ay'ın, Dünya'dan göremediğimiz diğer kısmına 2 Ocak 2019 tarihinde başarılı bir şekilde iniş gerçekleştiren Chang'e-4 isimli uzay aracı, o tarihten bu yana keşiflerine tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda Yutu-2 adında küçük bir keşif aracını da barındıran Chang'e-4, daha önce Ay'ın yüzey derinliklerinden gelen minarelleri keşfetmişti.

GİZEMLİ BİR NESNEYE AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Çin'in, Ay'ın uzak tarafında çalışmalarını sürdürmekte olan Yutu-2 isimli uzay aracı, küp şeklinde ki bir nesneyi kadrajına aldı. Çin'e ait uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones, küp şeklinde ki bu nesneye "gizemli bir ev" dendiğini bildirdi. Ay aracı, gizemli nesneye 80 metre kadar uzaklıkta bulunuyor ve bu nedenle nesneyi bulanık görüntüleyebiliyor. Yapılan açıklamalara göre Çin’e ait bir uzay aracı olan Yutu-2, gelecek aylarda daha fazla yaklaşarak nesneyi daha iyi şekilde kontrol edebilecek.

EV DEĞİL MUHTEMELEN BİR KAYA

Bilin insanlarının değerlendirmelerine göre, Ay'ın söz konusu bölgesi çarpma kraterleriyle dolu. Bu nedenle 'gizemli ev' olarak adlandırılan cismin, muhtemelen ev değil bir kaya olduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal