Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Fransa'ya Gidiyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak amacıyla Paris'e gidecek

20.05.2019-16:00 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-15:54)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılmak için 22 Mayıs tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantının bu seneki ana teması "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Dijital Dönüşümü Kullanmak: Fırsatlar ve Zorluklar" şeklinde belirlendi.

Pekcan, 23 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Dijital Çağda Ticaret Kazanımlarından Yararlanmak ve Ticaret Kazanımlarının Çeşitlendirilmesini Sağlamak" adlı oturuma katılım sağlayacak.

OTURUMUN GÜNDEMİ  

Söz konusu oturumda, dijital teknolojilerin ve sınır ötesi veri akışının maliyetleri azaltmasının yanı sıra küresel değer zincirlerine katılımı kolaylaştırması gibi meseleler görüşürülecek.

Pekcan, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi bir grup ülkenin liderliğinde müzakereleri devam eden "Hizmetlerde Ulusal Düzenlemeler"e ilişkin toplantıya da katılacak. 

GÜNEY KORELİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞECEK  

OECD Bakanlar Konseyi kapsamında Avustralya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan DTÖ Gayriresmi Bakanlar Toplantısı'na da katılacak olan Bakan Pekcan, Güney Kore Ticaret Bakanı Yoo Myunghee ile bir araya gelecek.

Pekcan, 23 Mayıs tarihinde ülkeye geri dönecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal