Emeklilerin Bayram İkramiyesi 27 Mayıs'ta Ödenmeye Başlayacak

SGK emeklilerin bayram ikramiyesini 27 Mayıs'ta ödemeye başlayacak. Emeklilere toplamda 28 milyar liralık ödeme yapılacak.

20.05.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-15:40)

Sosyal Güvenlik Kurumu bu hafta, 27-31 Mayıs'ta hesaplara yatacak emekli ikramiyelerinin tahsis numarasına göre ödeme gününü duyuracak. Hakkında haciz başlatılan emeklilerin bayram ikramiyesine de haciz konulamayacak. Hak sahibinin bayram öncesi ölmesi halinde, hak edilmesine rağmen ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek. Geçen sene yaklaşık 24 milyarlık emekli ikramiyesi veren hükümet bu sene için de yaklaşık 28 milyar liralık ödeme yapacak.

Ödemelerin yatırıldığı tarihe dek emekli aylığı bağlananlar da bu senenin ilk ikramiyesinden faydalanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek bütün bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019'da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak. Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlıyor. Memur maaş ödemeleriyle çakışma olmayacağı için bayramdan önceki 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında emekli ikramiyeleri verilecek. Bayram ikramiyesi geçen sene çıkarılan kanunla sabit olarak tespit edilirken, bin liralık tutarda bir değişiklik söz hususu olmayacak. SGK geçen sene Kurban Bayramı'nda 11 milyon 767 bin kişiye bayram ikramiyesi vermişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal