Ticaret Bakanı Pekcan: Yenilikçi Ticaret Platformunu Oluşturuyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yenilikçi sektörlerde kendini kanıtlamış girişimcilerle birlikte ortak inovatif ticari politikalar oluşturmak için 'yenilikçi ticaret platformunu' oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

03.05.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-17:36)

Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası'nda konuşma yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni teknolojilerin küresel ekonominin omurgası haline geldiğini belirtti.

Pekcan, inovasyon neticesinde patent ve fikri mülkiyet haklarının dünya ekonomisinin önemli bir bileşenini oluşturduğunu belirterek, 2017 senesinde küresel fikri mülkiyet ihracatında ABD’nin 128 milyar dolar, Hollanda’nın 55 milyar dolar, Japonya’nın 42 milyar dolar, İsviçre’nin 22 milyar dolar, Almanya’nın 20 milyar dolar yıllık gelir elde ettiğini açıkladı.

'ÜRÜN İHRACATININ YANI SIRA FİKRİ MÜLKİYET HAKLARINI DA İHRACAT EDİYORLAR'

İnovasyon üreten ülkelerin, aynı zamanda kendi ürettikleri ürünlerini yüksek teknoloji ve katma değer katarak daha yüksek fiyatlı ürün ihraç etme fırsatına sahip olduğunun altını çizen Pekcan, "Aynı zamanda bu ürünlerin ihracatının yanında fikri mülkiyet haklarının ihracatıyla da ülkelerine ek kazanç sağlamış oluyorlar. Böylece bugünün küresel karlı firmaları yarının yatırımcıları ve ihracatçılarıdır." şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Pekcan, bugün finans ve enerji şirketleri hariç tutulduğunda dünyanın en karlı 20 şirketten 16 tanesinin inovasyon şirketleri olduğunu söyleyerek, bu şirketlerin yeni teknolojilere yatırım yapan firmalar olduğunu belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal