TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Önümüzdeki Seçimsiz Dönem Ekonomiyi Olumlu Yöne Çevirecek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski seçimsiz dönemin başlamasıyla olumsuz durumun olumlu bir duruma geleceğini söyledi ve uzun vadeli önlemler alınması gerektiğini belirtti.

03.05.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-17:15)

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski "Ekonomide son 5 sene içinde yoğun seçim döneminden geçtiğimiz için kısa vadeli politikalara yoğunlaşmıştık, bu da yatırım ortamında olumsuz etkiler ortaya çıkarttı, yatırımlar azaldı. Enflasyon yavaş yavaş yükseldi. Gelecek dönemde 4.5 senelik seçimsiz dönem var. Bu yüzden artık bu olumsuz durumun pozitife dönmesi söz konusu" ifadesinde bulundu.

REFORM VURGUSU

Kalıcı ve uzun vadeli önlem ve reformların ele alınması gerektiğini belirten Kaslowski "İlk başta tek haneli enflasyona geri dönebilmek amacıyla sıkı para politikası ele alınmalı. Bunun başarılı olması için sıkı maliye politikasına da ihtiyaç var. Bu ikisi beraber ele alınınca enflasyonda olumlu sinyaller alırız" şeklinde konuştu.

Türk Lirası'na ve ekonomiye güveni sağlamak amacıyla mikro reformlara da ihtiyaç olduğunu kaydeden Kaslowski "O reformları da detaylı bir şekilde ortaya koymamız ve önceliklendirmemiz gerek" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal