Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Kamu bankaları komisyon oranlarını indirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi ve banka kartlarındaki komisyon oranlarına yönelik önemli bir gelişmeyi duyurarak üç kamu bankasının komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı. Bakan Bolat, bu adımın tüketicilerin finansal yükünü hafifletmek, ticaretin ve ekonominin canlanmasına destek olmak amacıyla atıldığını belirtti.

17.02.2024-14:25 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-15:09) Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Kamu bankaları komisyon oranlarını indirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bolat şunları söyledi: “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun.”

Ömer Bolat’tan yeşil pasaport açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçılara yönelik yeşil pasaport uygulamasıyla ilgili yapılan çalışmaları duyurarak, söz konusu çalışmanın Dışişleri Bakanlığı'na gönderildiğini ifade etti. Bakan Bolat, bu adımın ihracatçıların uluslararası ticarette daha etkili olmalarını sağlamak ve iş dünyasına destek olmak amacıyla atıldığını belirtti.

Bakan Bolat'ın yaptığı açıklamada, ihracatçılar için yeşil pasaport konusunda gerçekleştirilen çalışmanın tamamlanarak Dışişleri Bakanlığı'na iletilmiş olduğunu söyledi. Yeşil pasaport uygulamasının, ihracatçıların iş seyahatlerinde ve uluslararası ticarette daha hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacını taşıdığını ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal