Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli olacak? TCMB Şubat ayı faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yeni Başkan Fatih Karahan öncülüğünde ilk faiz kararını bu ay verecek. Yeni Merkez Bankası yönetiminin faiz kararını ne yönde vereceği merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli olacak? TCMB Şubat ayı faiz kararı ne olur? İşte Merkez Bankası faiz kararı gelişmeleri…

17.02.2024-12:33 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-17:27)

Hafize Gaye Erkan’ın istifası sonrasında Merkez Bankası’nın başına gelen Fatih Karahan yönetiminde ilk toplantı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Faiz kararının bu ay ne olacağı konusunda ekonomistlerden tahminler gelmeye başladı. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli olacak? TCMB Şubat ayı faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), şubat ayı faiz toplantısını 22 Şubat 2024 tarihinde düzenleyecek. Faiz kararı, toplantının sona ermesinin ardından saat 14.00'te açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararı

TCMB Şubat ayı faiz kararı ne olur?

Reuters anketine dahil olan 11 ekonomistin tümü, bu ay politika faizinde değişiklik olmayacağı konusunda aynı görüşte.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri uzun bir süre yüksek seviyelerde tutma yönlü açıklamalarına rağmen, ankette yıl sonuna doğru faiz indirimlerinin başlayacağı ana beklenti devam ediyor.

Merkez Bankası son faiz kararında politika faizini yüzde 42,5’tan yüzde 45’e yükseltmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal