Ticaret Bakanı Muş: 4 Tonu Aşkın Uyuşturucu Ele Geçirdik

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bu yılın ilk 5 ayında düzenlenen operasyonlar sonucunda 4 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçirdiklerini açıkladı.

28.05.2021-17:37 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-17:37) Ticaret Bakanı Muş: 4 Tonu Aşkın Uyuşturucu Ele Geçirdik

Ticaret Bakanı Muş, İskenderun Limanı'nda 6,2 milyon tane "captagon" yakalanmasıyla ilgili Bakanlığın Komuta Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde açıklamalarda bulundu.

Muş, 2020'de halk sağlığını riske atan başta uyuşturucu, tütün ile tütün mamulleri ve alkollü içecekler olmak üzere, elektronikten tekstil ürünlerine tarihi eser ile kültür varlıklarından nesli tükenen canlılara kadar birçok alanla ilgili kaçakçılık teşebbüslerinin önüne geçtiklerini dile getirdi.

İLK BEŞ AYDA NE KADAR KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ?

Bu kapsamda görevlilerin, geçen yıl bir 2019'a kıyasla % 40 artarak 4 milyar 404 milyon TL ederinde kaçak eşya bulduğunu anımsatan Muş, şu açıklamada bulundu:

"2021 yılının ilk 5 ayında ise titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde, ekiplerimizce 2 milyar 440 milyon lira değerinde kaçak eşya yakalaması gerçekleştirilerek, ülke ekonomisine ve toplum sağlığı ile kamu güvenliğine kast edenlere önemli darbeler indirildi. Özverili çalışmalarımız neticesinde gerçekleştirilen yakalamalar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 103 artış gösterdi."

Bakan Muş, kaçakçılık ile mücadelenin en gözle görünür boyutunun uyuşturucuda olduğunu ifade ederek, "Uyuşturucuyla mücadele vizyonumuzun temelini ise uyuşturucu maddelerin daha sınır kapılarımızdayken tespitinin sağlanması oluşturmaktadır" diye konuştu.

Bu vizyon kapsamında, 2020'de beşi rekor niteliğinde olan yakalamalar içindeolmak üzere, hemen hemen 9,7 ton uyuşturucu madde ele geçirdiklerine işaret eden Muş, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Geçtiğimiz yılın ilk 5 ayında 400 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirilmişti. 2021 yılının aynı döneminde ise, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen operasyonel faaliyetler sonucunda, yüzde 140'lık artışla, yaklaşık 1 milyar 360 milyon değerinde, 4 tonu aşkın uyuşturucu madde ele geçirdik."

Ticaret Bakanlığı'nın uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde, insan kaynağı ile teknik donanım bakımından sık sık yeni yatırımlar yaptığını ifade eden Bakan Muş, bu alandaki yetkinliğinin sürekli güçlendirildiğini dile getirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal